Jag är på mitt bästa ställe i livet

Just före nyår funderade jag lite på mina kommande delmål inför det nya året. Det är något jag brukar ge lite tanketid, skriva upp och sätta fast på anslagstavlan. Både inom jobbet, privat och med skrivandet. De rent självklara såsom skratta varje dag, träna mer och fokusera på ett skrivprojekt i taget hänger där även om det även ska ingå planer för hur det ska genomföras. Det går ju inte bara att säga träna mer om det inte finns en strategi för hur det ska gå till i vardagen samt vilket mål jag sätter inom detta. För min del blir det 10.000 steg varje dag, pass på Friskis två gånger i veckan (eller löprunda) samt badminton med brudarna två ggr i månaden. Det känns överkomligt och ett konkret mål.

Men ju mer jag tänkte på mig själv och mina mål så fastnade jag i vem jag var för ett par år sedan och vem jag är idag. Det låter ju onekligen lite corny men jag blir tårögd när jag tänker på utvecklingen och min egen framfart i mig själv.

Jag har alltid en person som står fast, som reser mig vid nederlag, begrundar resultatet, funderar ut en bättre väg och tar den. Alltid.

Förutom för ett par år sedan.

Minsta smäll fick mig ner på knä. Minsta ord tolkades negativt och tog hårt. Jag misstrodde mig själv, min personlighet, alla mina egenskaper och vad jag kan utföra. Visst, jag hörde ju att många av er spred fina komplimanger om min energi, inspiration och förmåga att kasta mig ut i saker.

Men jag trodde inte på dem. Inte fullt ut.

Det enda jag kunde vara var en dörrmatta och någon som presterade.

Så hörde jag denna sång och insåg hur mycket jag vacklat. Jag skriver fan i mig under på varje textrad. Ja jag vet, den är på danska men jag tror ni fattar själva andemeningen.

Med hjälp av terapi, mindfulness, en god skopa självinsikt och familj/vänner stöd står jag på högsta toppen av välbefinnande i mitt liv. Högre upp kan man alltid nå och jag strävar likt den stenbock jag är. Det är ett aktivt val att förändra sig själv och jag är glad att jag gjorde det.

Mitt mål för 2017 och framöver blir således att aldrig hamna på den platsen igen, där alla har öppet mål att racka ner på mig och mitt självförtroende. Delmål blir att öva på konflikter, stå upp för mig själv och skaka av mig ond energi.

Heja mig!

diabetesbokennysskommen

Lämna en kommentar

Under Snack för en snack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.