Lova

Lova är min debutroman (Frank Förlag, 2013) som sedan utkom på Harper Collins (2016) som pocket samt översatt till finska och norska. Under våren 2017 kom Lova ut som ljudbok via Lind & Co (Storytell) med fantastiska AnnaMaria Käll som uppläsare.

Lova_omslag 

Baksidetext: 

Att något gått snett i Lovas liv står klart när hon hoppar av en buss mitt ute i Australiens ödemark. Hon vet inte var hon är eller vad hon ska ta sig till. För att skingra tankarna tar hon jobb på en fårfarm. Medan hon gör allt hon kan för att dölja sin rädsla för både kossor, spindlar och prat om Sverige blir traktens veterinär, Chris, förälskad i den mystiska svenskan från Uppsala. Tillsammans med vännerna på Undurraga Farm hittar Lova tillbaka till sig själv och den hon vill vara. Men finns det även plats för kärlek i hennes liv? Och kan den stora kärleken verkligen övervinna allt? Lova är en berättelse om att finna sig själv och att våga gå sin egen väg. En varm roman om vägen till den stora kärleken.

Blurps:

Onekligen något för Nora Roberts-läsare.” Böcker emellan

En kärleksroman med en varm feelgood-känsla.” Trying to follow my dreams

En väldigt fin historia om både kärlek, lycka och svek.” Boktornet

Hos Eva Ludvigsen finns en lovvärd vilja att berätta om människors läkning efter svåra erfarenheter.” Upsala Nya Tidning

Lova är en härlig feel good-roman om vägen till att finna kärleken. Eva Ludvigsen har en alldeles egen berättarröst. Hon skriver så levande om Undurraga farm, människorna, arbetsgemenskapen och den svindlande vackra naturen. Livet på farmen, skötseln av fåren och att sitta på hästryggen att vi känner oss förflyttade till Australien. Hon debuterar med en underbar kärleksroman om en kvinna som får en andra chans och går sin egen väg. Här vaknar hoppet för den äkta kärleken som envist vägrat att dö.

Recensioner:

Kaela bokblogg, 1/3 2018

Recension

Monica Ivesköld, 15/11 2017

Recension, 3/5

Kim Kimselius boktips, 4/12 2015

Recension, 5/5

Bommelins bokblogg, 8/10 2015

Recension, 4/6

UNT, 6/1 2014

”En målmedveten och produktiv författare”

Böcker emellan, 1/6 2014

Recension

Boktjuven, 16/1 2014

Recension

Sara Swietlicki, 18/10 2013

Recension

Trying to follow my dreams, 19/8 2013

Recension

Boktornet, 15/1 2014

Recension

UNT, 23/7 2013

Mörker och hopp, recension

Fryshusets tidning, Organizerat kaoz, 2014-03-01

Intervjuv, s 28-29

Lina Arvidssons blogg, 19/7 2013

Medverkar i Lilla sommarintevjuvn.

TH Härjedalen, 17/7 2013

”Ny roman hämtar miljön från Burhögen i Ransjö”. Helsideartikeln med bild skriven av Åsa Evertsdotter.

Radio Uppland, 21/5 2013

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=5541048

Upplandsnyheter, 23/5 2013

http://vitaminkusin.wordpress.com/2013/05/31/mediakarusellen-rullar-pa/

Intervjuv ATL Magasin, 31/5 2013

http://www.atl.nu/lantbruk/vinn-boken-lova

Mats:

Sen vill jag berätta att jag har haft en väldigt trevlig tid tillsammans med Lova. Nu ser jag fram emot nästa bok.

Stine:

Endlig er jeg kommet i gang med din bog, og jeg lægger den ikke godvilligt. Den er skide god! Men jeg bliver nok nødt til det, inden solen kommer og vækker dette kontinent ;0). Ihhh det er næsten som at være forelsket igen. Ja, jeg fik jo ikke sovet så meget i går nat, og da jeg ville tage en lur i går formiddags endte jeg med at læse der også. Blev dog færdig først på eftermiddagen, helt ør i hovedet og tør i munden. Det var jo en vældig god bog. Jeg kunne ikke lade være med at le en gang i mellem, fordi jeg jo kender forfatteren – THE BIG MANIPULATER – over hvordan du snoede mig om din lillefinger og fik mig til at læse videre. I en kærlighedsroman, er der jo visse klicheer man bare ikke kan komme udenom, men det synes jeg du klarede i virkelig fin stil.”

Lena W:

Eftersom jag älskar kärlekshistorier så var det här en bok för mig. Jag gillade den jättemycket. Du har ett otroligt ordförråd och ordflöde – som jag la märkte till när vi träffades. Härligt!

Mira:

”Håll käften, gubbe. Jag läser!”

Liselotte:

Vilken underbar bok du har skrivit!!!!! Kan inte slita mig. Längtar till kvällarna när jag får lägga mig och läsa. Vilken talang du besitter, du är så duktig på att skriva!

Anna:

TACK EVA! För en helt underbar bok! Jag njöt mig igenom den  Glädje och tårar. HELT OTROLIG! Ser fram emot din kommande bok. Ställer mig i kö för att vara först  Tack ännu en gång, det var en av de bättre böckerna på länge.

Maria:

”Jag har snart läst ut boken. Jag älskar den!!!” Det gick ett par dagar, sedan kom: ”Jag läste färdigt boken igår, den var jättebra!! När kommer filmen kommer?”

 Anneli:

”Vilken underbar bok, längtar redan efter nästa.! Så härligt med karaktärer som känns äkta och inte konstlat perfekta. Jag har både fnittrat åt dialogerna och känt igen mig  i Lova.”

Anna:

”Jag har varit lässvag i sommar, det var månader sedan jag läste något mer än en stickbeskrivning eller löste ett korsord. Men idag öppnade jag Lova när jag satt på tåget till Stockholm. Fastnade direkt i personbeskrivningarna. Har inte tid och lust att jobba, vill hem och läsa :-) ”

Camilla:

”Jag tyckte mycket om boken. Fällde en och annan tår och skrattade högt ibland, precis som flera berättat om före mig. Personerna lever med ett tag efteråt och jag funderade på “Vad hände sedan?” Man liksom lär känna personerna och vill veta mera! Fast det är bra med böcker som bara är en bok också, och inte en hel sereie som ska läsas.
Ser mycket fram emot nästa bok, som syrran din säger är på väg!”

Annika:

”Är mitt inne i din bok. Vad duktig du är på att skriva, vilka miljöer! Känns som man liksom är där i Australien :) ”

Anna:

”Har precis börjat läsa Lova! Har kommit till att Chris bjudit henne på middag. Du skildrar deras begynnande romans väldigt trovärdigt. Jag är spänd på hur det kommer utveckla sig. Kanske Fred kommer lägga in en stöt också? Håhåjaja! ;)

Rebecca:

Vilken bra bok du har skrivit, underbart skrivspråk! Det blev till och med några tårar här och var

Emmelie:

”Jag har precis läst ut Lova och tyckte mycket bra om den! Fin kärlekshistoria och så fick du mig att längta tillbaka till Australien. Hade du aldrig varit där? Det känns så :)

Anna:

Läste ut Lova igår kväll (på centralen, på tåget och sen hemma). Å, vad den var mysig! Jag gillade att slutet inte bara rullade på ”som på räls” även om man blev lite orolig där ett tag. Jag hade lite roligt åt några detaljer (t.ex. att det ”smällde” av en kudde som kastades mot en dörrpost  ) men jag gillade verkligen stämningen i boken, och människorna. Annars hade jag definitivt inte läst ut den samma kväll – jag var ju egentligen lite trött efter helgen. Och jag skrattade högt (på Centralen!) åt den där kommentaren om spindlar i början. Att storleken inte har någon betydelse!”

Nina:

”Fastnade i min nya bok, har nu läst i 3h, märkte inte ens när T kom hem…jag tar några kapitel till.”

Britt:

Jaa Eva vilken underbar bok…du är otrolig att skildra allt så man ser bilder så precis när du beskriver något…så detaljerat..personerna ser man också..du är ju född författare…du får aldrig sluta skriva Eva..jag är ingen stor bokläsare, men dina böcker kommer jag längta efter när jag läst ut en.”

Åsa:

Får blinka hysteriskt för att hålla tårarna borta. Härlig läsupplevelse.

Eleni:

”Stackars mina barn som får nattas lite tidigare än vanligt bara för att jag ska kunna kasta mig i sängen och läsa ett par kapitel till.”

Margareta:

”Detta är en bladvändare man inte vill lägga ifrån sig. Högt driv i historien och lätt att tycka om rollfigurerna. Ett extra plus till att boken utspelar sig i Australien då jag alltid velat åka dit. Läs den!”

Margareta:

”Bra tempo i en söt kärlekshistoria jag inte kunde lägga ifrån mig. Ville hela tiden bara läsa ett kapitel till. Perfekt bok att ha med till stranden eller på pendeltåget.”

Linda:

”Ett plus i denna debut är berättarglädjen och en viss humor. I övrigt känns detta som ett hafsverk med stora brister i såväl språk som det skrivtekniska. En alltför tunn soppa i min smak.”

6 svar till “Lova

  1. Anna Benkelius

    Fick mitt exemplar i helgen, och ska ikväll börja läsa boken ”Lova”. Ser verkligen fram emot det!

  2. Ping: Lova flyttar utomlands och ska lära sig fler språk! | Eva Ludvigsen

  3. Ping: Gästinlägg av Eva Ludvigsen | Annas ark

  4. Ping: Gästinlägg – Eva Ludvigsen | Emma Askling

  5. Ping: Intervju: Eva Ludvigsen | The Writeful Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.