Hur gick det egentligen i helgen?

Ja, jag tror allvarligt talat jag inte har fått så mycket respons som på mina gardiner jag fick för mig att sy lite spontant här i helgen. Det måste ju bara betyda att ni är otroligt engagerade i hur det egentligen gick för mig i helgen utifrån min innan uppställda lista.

Ta in dynorna från utemöblerna och tvätta upp dem – japp, klart. Så skönt.

Träna, minst två gånger – nej, inte alls. Märkligt, för jag var väldigt peppad.

Gå långpromenader, med eller utan familj, kanske hitta en svamp – japp, absolut. Varje morgon och helst med någon i telefon samtidigt så man pratar bort en stund tillsammans. Svamp hittade jag ingen.

Följa storkillen via app då de spelar innebandycup i Sandviken och jag är rasande nyfiken på hur det ska gå för dem – men herregud ja! Vilken pärs och vilka matcher. Bra jobbat, storkillen och hela laget!

Skriva protokoll för föräldramöte för innebandytjejerna – ja, den satt långt inne men medan Mr Underbar lagade maten på lördagkvällen fick jag ihop ett protokoll och sände iväg till de andra ledarna. Nu inväntar jag respons på densamma innan jag sänder ut till föräldrarna.

Skriva en ordentlig agenda för höstens skrivande och aktiviteter för att ta detta på allvar igen – hehe… Alltså, ska det vara så svårt? Varför kan jag inte ta mig själv på allvar. Men ett halvt kapitel fick jag ihop helt plötsligt i alla fall. Det får bli en klapp på axeln bara där.

Röja garderoben för kläder som jag nog aldrig mer kommer att ha på mig – nej, inte ens en tanke på men vek tvätt och lade in i garderoben, det är nästan så att det räknas.

Fika hos bästa systerdottern och hennes kille för att få se deras nya lya – absolut, så himla trevligt och väldigt fint första boende. Jag minns inte att jag hade både tvättmaskin och diskmaskin när jag flyttade hemifrån första gången. Snarare mögligt badrum, delat kök med 16 andra och 11 kvadrat att röra mig på. Men jag överlevde det också. Det gjorde jag.

Putsa fönster, o yes, putsa fönster så jag kan se de härliga höstfärgerna – men ja! Så härligt (och vansinnigt tråkigt när man är igång men med en Kärscher 500 TW så klarar man det galant). Det var här gardinerna kom in. Måste ju upp med höstens färger och sedan hamnade jag framför symaskinen. Det blev kanske inte perfekt första gången… Men det blev ett par gardiner (och en duk inne hos storkillen för jag hade tyg över).

Så här såg det ut hemma vid mitt köksbord när jag kom på den briljanta idén att sy om ett par panelgardiner (ni vet, de där som hänger vid sidan av fönstrena, visst heter de panel?) Som värsta efterkrigshusmodern ska man ju först och främst använda sig av material som redan finns hemma:

Eftersom jag är både lite lat av naturen och har en ganska stor tro på mitt ögonmått kanske jag inte borde bli jätteöverraskad över att köksgardinen liksom inte räckte till. Eller om det var fönstret som plötsligt sträckte ut sig. Jag vet inte, men den gardinen åkte i soporna illa kvickt.

Som någon klok kvinna påpekade: Symmetri är för fegisar. Jag skriver under på det direkt. Sedan var det någon annan som påpekade att jag bara kunde ta andra gardinen av paret och sätta ihop dem så blev det en längre gardin. Jag uppskattar det inlägget, jag ser det rimliga i att tänka så men då hade gardinen redan hamnat i soporna utan något logiskt tänkande så jag fick börja om. Tog tyget som var nedantill, sydde till en kanal för gardinstången (som höll på att bli för liten för jag… mätte inte), satte ihop båda gardinstyckena, gjorde lite rysch för det säger mamma är trevligt och så satte jag upp den.

Så himla nöjd, om du frågar mig. Inte så höstlikt tyg kanske men definitivt ett kökstyg. Hög av framgång sydde jag sedan ett draperi till överskåpet till kyl och frys (blev inte jättebra men det blev något) och en duk till storkillen (som han upptäckte direkt när han kom hem, det bådar på gott för kommande karriär hos flickvänner) och en gardin hos storkillen också (som han accepterade, bara en sådan sak). Sedan kunde jag dra igång resten av lördagen.

Och så dammsuga varenda dag, samma sak med duscha och borsta tänderna. Varje dag, kanske till och med två gånger om. Vem vet vad busigt man kan hitta på. – Jag måste faktiskt dammsuga idag med. Min kära man kan alltid vara lite förvånad över hur ofta jag dammsuger men visst bör man dammsuga minst 3-4 ggr i veckan, speciellt i kök och hall? Och så har jag både duschat och borstat tänderna. Det var någon som kommenterade att jag inte hade lagt in sova och slappa. För att ni inte ska vara alltför oroliga vill jag gärna säga att jag både sovit och slappat. Igår så jag tex Harry Potter, del 5 med mina barn. Det var trevligt och storkillen bjöd på chips.

Jag hoppas att er helg också varit bra! Nu rockar vi igång den här måndagen!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.