Här och Nu

Här och Nu är bok nummer två (Idus förlag, 2014). En omarbetat utgåva utkom på Lind & Co som ljudbok och pocket under 2017.

harochnu_400-500x500har-och-nu-317x520lindoco

Baksidetext:

Var det här du var hela tiden?” Som tur var uttalade Ingrid inte orden högt  när hon krockade med cowboyen Nate på en hästgård i Montana så att vedträn ven genom luften. Som svar fick hon: ”Vad tar du dig till, människa?

Ett halvår tidigare hade Ingrid packat sina väskor och lämnat sitt välordnade liv som advokat i Uppsala. Fotboll och musik var målet med resan som tog henne till Danmark, Italien och Brasilien. En annons på internet får henne att bli barnflicka hos en svenskättad familj i det lilla samhället Pickaboo Creek, Montana. I vindsrummet under taknocken finner Ingrid sin plats i det kaotiska och kärvänliga familjeliv hon alltid saknat och letat efter.

På granngården bor Nate vars inre frusits till is sedan hans ungdomskärlek tackat nej till hans frieri. Även om den karga ytan ryter vid närkontakt är han attraherad av den sprudlande svenskan med det porlande skrattet. Han har bara glömt hur man söker kontakt.

Det gemensamma intresset för fotbollen för ut paret i gnistrande närkamper men det är först när ett barn anländer till världen som deras förhållande kastas ut en virvlande kärlekssaga.

Tills det förflutna kommer ifatt, missförstånden läggs på hög, planet till Sverige lyfter och tystnaden lägger sig. Först när livet ställer sig på sin spets strider de för sin kärlek – mot alla odds.

Här och nu är en tänkvärd kärleksroman om att våga utmana det förflutna för att få en framtid. Att aldrig ge upp, att lita blint på kärleken och att alltid välja livet. I alla lägen – även mot alla odds.

Blurps:

”Äkta feelgood” Villa Freja

Boken är absolut en av de bästa i genren Feelgood jag har läst i år.” Monica Iveskölds bokblogg

”Skildrar sökande efter kärlek på ett fint sätt, och lär oss att det aldrig är för sent att hitta den.” Femina, nr 6, 2017

Sveriges Nora Roberts” Kim Kimselius, författare

Jag skrattar, jag gråter och skrattar en sväng till. Nickar gillande åt formuleringar och liknelser som är klockrena och unika” Good Redas

Eva Ludvigsen är en driven författare inom sitt (sina?) gebit och hon har en förmåga att skriva trovärdiga repliker.” DAST Magazine

”Språket är lättläst, ibland riktigt spänstigt”. DAST Magazine

Lycka och sorg om vartannat.” Böcker emellan

En hjärtevärmande roman, lite åt feelgood-hållet.” Bims blogg

Här och nu går lite utanför ramen.” Boklysten

Boken tog andra vägar mot vad jag först trodde att den skulle göra.” Bims blogg

Språket och berättelsen är lustfylld, lättläst och livlig.” Bokbloggen Morranovärlden Hanna Lans, författare

Här finns det mesta av de ingredienser en bok gärna får innehålla.” Anneli Stålberg, författare

Det här är en otroligt fin och berörande berättelse.” ”Boken träffade mig rätt i hjärtat helt enkelt och där kommer den att stanna kvar länge.” Vargnatts bokhylla

En mycket bra, fin och tänkvärd bok!” Jennies boklista

Eva skildrar livet och de livsval vi gör på ett sätt som både berör och inger hopp.” Katarina Persson, författare

Jag sträckläste sista halvan av boken under bara några timmar med andan i halsen.” Katarina Persson, författare

En bok som verkligen överraskade.” Katarina Persson, författare

Något för dig som gillar Lucy Dillon, Marian Keyes, Åsa Hallbergs böcker.” Julias Nerdroom, bokbloggare

En sån där härligt romantisk berättelse som man njutläser.” Boktokig

Inte alls så förutsägbar som många feelgood och romance-böcker kan vara.” Boklusens bokblogg

Här och nu är ensam i sitt slag.” Boklådans bokblogg

Recensioner:

Boklådans bokblogg, 11/12 2018

Villa Frejas bokblogg, 7/9 2018

Recension, 5/5

Monica Iveskölds bokblogg, 12/3 2018

Recension, 5/5

Kaela bokblogg, 1/3 2018

Recension

Boklusens bokblogg, 8/1 2018

Recension

Malins bokblogg, 24/10 2017

Recension

Femina, 18/5 2017

Pockethöjdare, nyhetsbrev

Sofie Edbergs bokblogg, 17/11, 2016

Recension, 5/5

Lion´s Library, 14/9 2016

Recension, 4/5

Boktokig, 11/5 2016

Recension, 4/5

Lexie Läser, 28/1 2016

Recension, 5/5

Julias Nerdroom, 15/8 2015
Recension

Boklysten, 3/7 2015

Sommaren boktips

Boklysten, 27/6 2015

Recension,

Beas bokhylla, 21/2 2015

Recension, ”Det är ju skönt att få rensa tårkanalerna ibland”

Cissi Grips bokblogg, 2/1 2015

Recension, betyg 5/5

Kim Kimselius bokblogg, 28/12 2014

Recension, ”Sveriges svar på Nora Roberts”

Bims Blogg, 8/8 2014

Recension

Böcker emellan, 14 augusti 2014

Recension

DAST Magazine, 27/7 2014

Recension

Dagens medicin, 14/7 2014

Skrivarfrågor

Radio Uppland, 16/6 2014

Intervju

UNT, 12/5 2014

Reportage

LitteraturMagazinet, 7/5 2014

Sofia Hallberg

Vargnattsbokylla, 5/5 2014

Recension, 5/5 i betyg

Jennies boklista, 2/5 2014

Recension 4/5 i betyg

Anneli Stålberg, 2/7 2014

Recension, mkt bra

Cecilia

Trött idag för jag var tvungen att få reda på hur det gick med Nate och Ingrid igår kväll…… Fin bok med väl beskrivna personligheter och vackert bitterljuvt slut. Jag saknar Ingrid, Nate, Anna och Luke!

Jenny

Vill bara säga STORT TACK för underbar läsning(Här och nu).Två hjärtan

Känns så tomt när en bra bok tar slut och den här var en av de bättre jag läst så nu känns det extra tomt. 
Tårarna rann många ggr och även om jag är extra känslig pga graviditet just nu så vet jag att den hade berört mig lika mycket ändå utan att vara gravid.

Lena

Tack för boken ”Här och nu”. Jag tyckte mycket om Ingrid, som du skrev i boken, att du hoppades att jag skulle göra. Jag kan inte förstå att du kan skriva så fantastiskt gripande, så att man bara längtar till dess man får sätta sig ner och läsa vidare. Helt otroligt. Jag har sagt till mig själv: Ingrid är inte på riktigt, hon är ”påhittat”, eftersom hon känns så verklig. Tårarna trillade på min kinder när jag slog igen boken.
Boken Lova var också väldigt gripande och jag hade också många härliga timmar tillsammans med henne. Har du verkligen inte varit i Australien, det kändes så.
Tack igen Eva och lycka till med dina kommande böcker, som jag (och många andra) ser fram emot.

Åsa

Din bok har hittat halva jorden runt, just nu i Florida där svärmor precis börjat läsa den ute i värmen. Mamma läste ut den igår, nästan sträckläst och fick ett väldigt bra betyg. Har lovat att ta fram Lova åt mamma till segelsemestern. 

Therese

Alltså, vad ska jag säga? Först sitter jag där. Hjärtat är fjäderlätt och magen proppfull av rosa fluff. Det känns som om världen rymmer oändliga möjligheter. Men SEN! Vad gör du människa? Vilken otrolig vändning. Vilken klo. Det gick inte att lägga ifrån sig boken. 
Jag har konsumerat den och den har konsumerat mig. Känns som om varenda känsla i kroppen har dammats av. 

Stefan

”Vill bara tacka för en fantastiskt bra bok! Tro, hopp,kärlek,förtvivlan,glädje och vikten av kommunikation mellan manligt och kvinnligt. Älskar de skiftningar du bjuder på i boken när jag har suttit för mig själv på uteplatsen stundom skrattandes högt för mig själv (Nate det här måste du se) till tårblanka ögon med en klump i halsen. Nu ger jag mig på Lova direkt för att fylla tomheten som uppstår efter en riktigt bra bok.”

Anne-Lie

”Efter flera dagars firande, får jag tid för att läsa. Åh,vill inte sluta. En så mysig bok… Kärlek och tårar. Vad mer kan man begära? Har som tur är, halva boken kvar! Just love it!”

Åsa

”Tack för en underbar bok om än med mot slutet en väldigt blöt upplevelse.”

IMG_4090

Camilla (www.cdon.se)

Vill du glömma din irriterande pojkvän och din tråkiga vardag ett tag så ska du läsa Här och Nu! Här kan du skratta och gråta tillsammans med Ingrid och Nate och låta dig svepas med i deras kärlekshistoria. Boken är lättläst och språket är drivet och man efterlämnas med en känsla av melankoli…. Perfekt bok att ta med till sommarstugan eller stranden.

Liselotte (www.bokus.se)

Helt fantastisk bok som jag streckläste! Romantik, skratt, tårar om vartannat. Rekommenderas varmt!

Anna (www.bokus.se)

Man kan inte lägga ifrån sig den, man vill hela tiden veta vad som ska hända…
Kan rekommendera den av hela mitt hjärta, detta gäller alla böcker av denna helt otroliga författarinna ”Eva Ludvigsen”. En av mina favoritförfattarinnor…
Vad ni än gör – glöm inte att läsa denna bok, ni missar något helt över det vanliga.

 

Testläsarna:

”Herregud Eva!!!! Vilken bok, älskar hur du skriver!! Gick inte att sluta, du fick mig att känna att jag var med i boken”

”Nu har jag läst klart. Vilken bok… Jag har läst utan att andats, skrattat och fällt en hel del tårar! Den var helt UNDERBAR! Jag blev som i trans. Gud vad du är duktig på att skriva! Det känns som om jag varit med Ingrid & Nate hela tiden. Vinet är slut och jag med – puh! Det är utmattande att vara så känslomässig en fredagkväll. Tack Eva för en makalös upplevelse!”

”Helt allvarligt!!! Jag är helt förstörd, tårarna bara sprutar Säg för guds skull att den slutar lyckligt, annars klarar jag inte av att fortsätta läsa. Hur ska jag kunna somna nu?????”

”Nu är jag klar med boken!! Länge sedan jag läste en sådan känslosam bok. Tar till mig en undermening, att försöka leva mer här och nu! Den berörde mig verkligen.”

15 svar till “Här och Nu

  1. Ping: Att bli jämförd med andra författare | Eva Ludvigsen

  2. Ping: Gästinlägg av Eva Ludvigsen | Annas ark

  3. Ping: Gästinlägg – Eva Ludvigsen | Emma Askling

  4. Jag är snart halvvägs in i boken och har varit fast sedan första sidan, blir nästan irriterad på allt annat som måste göras och liksom hindrar mig från att fortsätta läsa (typ jobba, sköta hemmet ibland och de där barnen som aldrig låter en bara sitta och vara för sig själv en stund)

  5. Anita Kroon

    Här och nu, en bok som jag efter några sidor tänkte var mer för en yngre person.Men det visade sig vara en stark bok om livet som jag hade svårt att lägga ifrån mig. Den tar upp feghet, mod, ärlighet, att våga vara den man är och utmana sina rädslor. Blodsband, att dom lever kvar trots en svår uppväxt, men det viktigaste är att få tillhöra ett sammanhang med människor man trivs med.Den berörde mig, tårar, leenden och igenkännande. En stark bok om livets storhet. /Anita

    • Stort stort tack för dina fina ord om Här och nu. Blir så glad av att höra att berättelsen om Ingrid och Nate berör. Det ger energi vidare in i skrivandet som jag hoppas kommer resultera i fler böcker inom kort. Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.