Min bokmässa 2014

För första gången någonsin tillhörde jag ett bokförlag som rent faktiskt också hade en monter på bokmässan. Jag fick vara en del av ett fantastiskt författargäng som alla hörde under en än mer fantastiskt förläggare.

Bok

Vimlet! Herre min dag, det där vimlet! Först inget alls. Under branschdagarna sprang jag mest runt och shoppade böcker av alla underbara Idusförfattare. Tur att jag bodde på hotellet just bredvid så jag bara kunde ta hissen upp, langa av mig den tunga packningen och sedan rusa ner för att handla mer. När allmänheten sedan fick komma in i mässlokalen blev det rent av omöjligt att ta sig fram. O.möj.ligt. Fast roligt. Jag gick hela tiden runt med en bok under armen, bara utifall att. Och se det var en bra strategi. Då sålde jag absolut mest. Speciellt för de där som ”jag ska komma bort till dig sedan”-uttalarna. De hade inte en chans att komma undan nu.

Sedan hade vi ju ett dragplåster i båset. Herrey. Ni fattar. Herrey. Mina stora idoler när jag var tio år. Som jag och kusinen dansade den där dansen. Som vi höll på och härmade, snurrade och fintade. Hela somrarna. Nu stod jag bara en halvmeter ifrån Per Herrey och dog ett litet slag. Inte en chans att jag vågade mig fram för att heja.

Men se det löste Hanna Lans alldeles förträffligt. ”Hej! Jag är en gammal idol till dig och här har vi Eva och hon var ännu värre. Får vi ta en bild på dig?” Jag vågade naturligtvis inte hala fram min telefon men jag är rätt säker på att den bilden finns någonstans på sociala medier men jag vågar inte kolla efter..

Däremot fick jag denna fina bild av bröderna Herrey samt vår förläggare Ulrika Slottner.

herrey

Planen var att springa runt på seminarier också men det gick rent av inte alls. Hann bara med ett kortare framförande av Annika Estassy där hon pratade om sin andra bok som går åt som smält smör på rostat bröd. Framför mig satt tre damer som läst Solviken och nästan hoppade av begeistring när Annika läste högt ur boken för att locka läsarna till boken.

Annika

Och det mest fantastiska av allt var middagen jag fick vara med på. Med underbara författarkollegor. Fin restaurang, god mat, massor av skratt, en del skvaller och, nästan bäst av allt, ingen musik i högtalarna. Å, den kvällen var i särklass den bästa på hela hösten och jag önskade nästan jag satt kvar där än.

middag(Bild snodd av Annika, tack!) 🙂

Jag hängde i Ordberoende Förlag också. Fram för allt för att träffa alla författare där men också för att höra det nya temat till novellantologin. Det blev Passion. X antal nyanser av Passion. Inlämning av novell i slutet av oktober. Det tål att funderas på.. I den montern träffade jag även på de nya Debutantbloggarna. Det skulle förevigas.

Bokmässan 2014 (Bild hos Annika)

Sedan var jag på förlagsmiddag med Idus förlag. Det var trevligt. Väldigt trevligt. Vi författare och illustratörer verkar helt enkelt vara ett väldigt trevligt folkslag.

Middag  AnnaLinda (Bilder tagna från bloggar)

Nej, det blev inget Park för mig. Var det ens någon som trodde på en sådan sak? Ser inte riktigt poängen när jag har så otroligt trevligt med dessa donnor, anytime och gärna när solen är uppe och jag är vaken.

selfi

Det fanns naturligtvis massor av människor jag gärna hade velat prata mer med. Massor av böcker jag gärna ville ha köpt, sålt fler av och gjort mer avtal med. Där fanns stunder jag tänkte mig ta fram kameran för att föreviga vilka jag pratade med och mötte men så blir det aldrig. Här kommer ”gamla” bilder från releaser tidigare i år för att jag ska bevara minnena i gott bevar.

releease      AnneSusanne

Naturligtvis hinns inget av allt det man förutsatt sig men ändå! En sådan bokmässa! Ses vi 2015?

Bara för att komma hem sent på lördagkvällen. Stiga upp tidigt en strålande söndag och bege sig till fotbollsplan och se tre välspelade engagerade matcher av P07.

Livet i ett nötskal.

bild 5 Sådan mor, sådan son.

 

7 kommentarer

Under Böcker och författare, Här och Nu, Lova, Marknadsföring, Snack för en snack

7 svar till “Min bokmässa 2014

  1. Min hårfön hade gått sönder den fredagen – det märktes. 🙂

  2. Hahaha, klart det finns en bild av dig och Per Herrey! På Instagram. 🙂

  3. Haha, de var mina idoler också 🙂 Visst var det en härlig och rolig mässa! Kul att träffa dig en kort stund.

  4. Ping: Boktips: Hanna Lans | Eva Ludvigsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.