Stor uppslutning till Härjedalens litteraturfestival i Hede

Söndagen den 14 juli stod jag på scen och intervjuade hela 14 stycken författare som kommit resande från hela landet för att vara med på den fjärde omgången av Härjedalens litteraturfestival. Denna gång hade vi förflyttat oss till den fina orten Hede och till dess bygdegård. Solen gassade från en klarblå himmel, åhörarna satt parkerade just nedanför scen och bakom dem stod författarna redo med deras böcker och signeringspennor. Det serverades både kaffe, flötgröt och annan godfika och till lunch blev det spelmansmusik.

Med andra ord, det var en strålande dag med fantastiska samtal om böcker, skrivande, dagjobb och drömmar. Alla bjöd på sig själva och de ställde även fint upp på den lilla utmaning jag hade med i en fråga med Härjedalen som bas. Det kunde vara frågor om när Härjedalen blev svenskt, vad namnet kommer ifrån, hur landskapsvapnet ser ut eller vad mosippans status egentligen är.

Härjedalens kommun hade arrangerat fint på plats och även flaggat för eventet på hemsidan. Press och media var på plats för att rapportera. Både innan och under dagen. Jonna Eriksson, en Hede-författare som debuterade med boken ”En passares betraktelser” fick även blogga om dagen på Hedes hemsida.

Även i år åkte ett gäng från Sverigeförfattarna på Härjedalens marknader under veckan och fick chansen att träffa på läsare och bjuda in dem till festivalen. Jag hängde med dem till Linsell där affären skulle inviga deras nya uteplats. Det blev en enormt trevlig dag (om än något regnig) med många böcker sålda och trevliga möten med både släkt och nya grannar. Så roligt att Sverigeförfattarna uppskattar vårt event och pratar redan om att få återkomma till nästa år.

Ja, för visst blir det ett femte år? Absolut, bara krafterna härdar med och tiden räcker till. Vi håller just nu på att diskutera möjlig placering till nästa år samt om vi kan få kulturbidrag. Därtill har vi en väntelista på författare som gärna vill vara med men vi har haft lapp i luckan. Sedan har vi ett par som vi gärna vill bjuda in. Det arbetet kommer att påbörjas redan efter sommaren knappt tagit slut.

Med andra ord, underbar dag i Hede bygdegård och vi satsar stort in mot femårsjubileumet!

 

Lämna en kommentar

Under Böcker och författare, Marknadsföring, Sonfjällsdeckarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.