När jag är duktig, blir barnen det också

Förra veckan fick jag besked från läkaren att smärtan jag så länge känt i händer och fötter är artros. Jag ska erkänna att jag först blev jätteledsen. Framför mig såg jag skeva händer och haltande gång. Men sedan googlade jag lite runt för att hitta bästa behandlingen. Träning, träning och träning blev det sammanlagda beskedet. Så jag köpte nya träningskläder, laddade mitt gamla kort på Friskis och satte mig den på att jag skulle träna där varje dag. Herregud, det hade kunnat vara så mycket värre. ALS, tex.

Det var kanske inte världens bästa beslut. Dag fyra dog jag av träningsvärk, en helt annan smärta än artros. Så klart behöver kroppen vila så nu kör vi på varannan dag. Och det går bra. Jättebra. Jag ska inte säga att smärtan är borta men jag kan röra mina händer på ett helt annat sätt än tidigare. Jag törs ta i, liksom.

Idag tog jag med mig två av barnen till Friskis. Det är inte alltid det fungerar att träna ofta i ett modernt samhälle där både man och kvinna jobbar heltid. Så andra lösningar ska till. Friskis har asbra lekrum där barnen kan hänga. Och som min kloka mellandotter sa: ”Vi sköter oss så får du mindre ont.” Hon anar inte hur rätt hon har. Efter 55 minuter på medelpass var jag rätt mör, ungarna ritade och vek flygplan. Det gick inte nöd på någon av dem. Inte heller mig. Fredagsmys på högsta nivå.

Eftersom det dessutom var fredag var det även dags för min skrivartimme. Min plan var att genomföra den efter att middagen var intagen och disk bortplockad. Nu blev det dessutom två diskmaskiner och ett föräldrarmöteprotokoll men vid 19 på kvällen kunde jag komma igång.

Vad händer då? Man tänker att ungarna ska sjunka ner framför teven medan man laddar för sitt andra jobb i livet. Men nej, denna gång tog ungarna fram läxorna. ”Du jobbar ju, då kan vi göra det också”, blev uttalandet från den kloka mellandottern. Medan hon fixade matten, ordnade äldsta sonen engelska glosorna och läste högt. Yngsta sonen ville inte vara sämre så han tog fram en pusselbok med lite matte i och började räkna på fingrarna. Jag försökte få ordning på mina kapitel i ungdomsboken men glosor och tegelstenar staplade på varandra behövde visst en hel del uppmärksamhet. Så jag poppade popcorn. Det var ju trots allt fredag. Då gick brandlarmet igång i TRE rum. Jodå, hon kan hon, den där författaren. Det tog ett tag innan vi fått ner alla larm och fått ut röken ur huset.

Nu är klockan snart 20.30. Jag är as-trött och fick bara gå igenom tre kapitel men barnens alla läxor är klara inför veckan. Det får vara fint så. En kväll runt köksbordet där alla har papper och penna, det är fint. Väldigt fint. Och så ett glas vin.

Jag är en nöjd, dock aningen slagen, författare ikväll. Tur att det blir en dag i morgon också. Nej just ja, då skulle vi på fotbollsturnering hela dagen….

Trevlig helg!

1 kommentar

Under Barnjidder

Ett svar till “När jag är duktig, blir barnen det också

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.