En sorgsens dag över Sverige

Ingen har missat dagens förfärliga lastbilsattack på Drottninggatan inne i centrala Stockholm. Jag sitter i soffan i mitt varma ombonade vardagsrum medan barnen är ute och leker kull medan solen fortsätter lysa på dem. Det är så svårt att förstå att terrorn krupit sig in under Sveriges hud. Att folk vallfärdar bort från city för att, till fots, för att sig hem då tunnelbanor och bussar är avstängda. Facebook översvämmas av ”jag är i säkerhet” tillsammans med ”vi ska mot Uppsala i bil, någon som behöver skjuts”. Värme och omtanke mitt i det ofattbara.

Alla vi säger mer eller mindre samma sak: Det var bara en tidsfrågan innan detta sker i Sverige.

Nu har det skett, flertal döda, än fler skadade, alla skakade.

Jag vet inte hur jag ska ta till mig allt detta som håller på att ske i världen. Jag vet inte helt hur jag ska på allvar ta in informationen om hur Sveriges alla poliser gör allt vad de kan för att hitta bevis för varför detta skulle ske.

När jag berättade det för mina barn sade Lilla Hjärtat direkt: Den personen har nog inte haft en mamma som tjatat på honom. Han har nog haft det svårt i sitt liv.

Jag tänker att den insiktsfulla nioåringen har rätt. Han fattar att jag tjatar på honom för att han ska bli en god människa, som kan skilja på rätt och fel och sedan följa det. Jag tänker att terrormannens inre kompass inte står inställd på medmänsklighet och kärlek. Inte så som vi andra tänker på begreppen, i alla fall.

Jag hoppas de hittar honom snart och jag hoppas att han får sitt strängaste straff. Jag önskar att jag får veta vad han har för argument till varför just han trodde att han kunde stå över mänskligheten och utsläcka liv, förstöra liv för all framtid. Eller, vill jag förstå en sådan svart hjärna?

Jag vet inte någonting längre…

Det enda jag vet är att mina varmaste tankar går till alla drabbade till dagens händelse. Jag tänder ett ljus för er!

Lämna en kommentar

Under Snack för en snack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.