Vem driver först ut på Facebook av de fokuserade fantastiska författarkollegorna?

För nästan exakt ett år sedan sade jag upp mig från mitt kontorsjobb för att kasta mig ut i ett ganska så snarlikt jobb fast med den stora skillnaden att jag inte har dagliga kollegor och jobbar från källaren där hemma.

Jag gillar hemmakontor. Jag gillar att stiga upp vid 6, koka mitt kaffe och smöra en smörgås med ost och gurka för att sedan hasa ner i källaren. Kvart över sex är jag redo med dagens arbete. Med håret på ända, osminkad och i pyjamas samt ryggsäckar för det drar kallt längs golvet.

Jag gillar att gå iväg med ungarna till skolan, ta en extra sväng på väg hem för att andas frisk luft och röra på mig innan jag hamnar i källaren igen. Där sitter jag, lätt, utan distraktioner och kaffepauser, helt fokuserad fram till 14-15 på eftermiddagen då jag inser att jag har missat både banan och lunch.

Det är kanske inte det bästa men det är enormt effektivt.

Det är bara det att jag saknar att ha kollegor. Sådana som håller lite koll på en, som lyssnar på ens historier och berättar massor själv. Sådana som lockar till skratt och ibland en glass. Jag kan sakna att känna fredagsstämningen och måndagströttheten tillsammans med andra. Prata om helgen.

Idag drog jag på mig stövlarna och begav mig till huvudstaden för att träffa mina kollegor. Mina skrivarkollegor. De kollegor jag nu har här i nejderna. Jag har glatt mig sjukt mycket åt denna dag, så där som jag kunde göra inför en födelsedag när jag var liten (inte nu..). Vi har hunnit med att bubbla lite, prata skrivande och livet medan snön dalar utanför vindsvåningens fönster. I kylen ligger vinet på kylning inför kvällen och en kopp kaffe har landat i magen. Just nu befinner sig alla i djup koncentration. Det knattras och smattras på tangentbord och jag befinner mig i det öppna landskapet av kollegor.

Kollegor… De bästa på jorden dessutom.

img_1214

Känner jag mig själv rätt så bryter jag tystnaden snart, vill ha skvaller och tips istället för knatter men jag har lovat mig själv att inte vara den första om stör fokuset i lägenheten. Det intressanta blir att se vem av alla de nio storfattarna som först driver ut på Facebook …

 

2 kommentarer

Under Böcker och författare, Snack för en snack

2 svar till “Vem driver först ut på Facebook av de fokuserade fantastiska författarkollegorna?

  1. Jag är tjänstledig för att skriva och plugga hemifrån. Saknar absolut mina kollegor – men inte pendeltåget. Får se hur jag ska ha det framgent…

    • Pendlingen ner till källaren är ju optimal, saknar inte heller att sitta i köer och trängas med okänt folk. Det finns för- och nackdelar med allt. Lycka till med skrivandet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.