Releasefest för Anna Arvidsson och Ordbrodösen

Första gången jag träffade Anna Arvidsson var när hon jagade efter sina söta tvillingar, en solig dag på Fårö. Hon, mannen och barnen var inackorderade i familjerummet på Camilla Davidssons författarhotell och hade alltid tid för ytterligare en kopp te om morgonen.

Då, för snart två år sedan, pratade hon om hur hon fick idéen till Ordbrodösen och hur hennes tankar gick runt processen. För mig fanns det ingen som helst tvivel om att detta är en bok jag vill läsa. Jag tvivlade inte heller på att boken skulle vara välskriven, väldisponerad och spännande. Anna verkar vara en disciplinerad och strukturerad person som inte låter vardagens hektiska schema komma emellan henne och berättelsen. Jag visste också, vilket är lätt att säga högt så här i efterhand, att Ordbrodösen inte bara skulle bli ett antaget manus utan även få ett högt ansett förlag.

Naturligtvis hade jag rätt.

img_1098

Anna tog sig tid att skriva en lång personlig hälsning till varje person i lokalen (Norstedsthuset, jo jag tackar jag). Vi var med säkerhet minst 150 stycken i lokalen. Lika många kollegor som författarkollegor. Fårögänget ställde upp mer eller mindre mangrant och kom resande från öst, väst och norr. Till och med från Bålsta. Anna liknade en fotomodell värdig röda mattan i Hollywood där hon prinsesslikt gled runt gästerna och fick varje person att känna sig speciell. Jag dreglar av avundsjuka när jag tänker på trailer som förlaget skapat och jag BARA VET att boken blir till en succé, som blir till en snackis och som sedan blir TILL EN FILM!

Så vet ni var ni hörde det först.

Att gå på release är vansinnigt roligt, inte minst för att få träffa alla utspridda kollegor. Naturligtvis finns det inte alls så mycket tid till att prata med alla lika mycket som jag skulle ha velat. Naturligtvis hinner jag ganska precis säga hej, komma in i ett samtal och sedan ska jag bara säga hej till en annan. Och sedan blir jag trött i huvudet av allt surr, varm under armarna av all syrebrist och kan bara tänka på bilresan hem till landet.

img_1095

Men jag hann äta upp några prydnadstenar. Det är jag ju väldigt nöjd med.

 

2 kommentarer

Under Böcker och författare, Snack för en snack

2 svar till “Releasefest för Anna Arvidsson och Ordbrodösen

  1. Ser fram emot att läsa boken! Och efter att ha sett trailern hoppas jag verkligen att det blir en film också! Man ville ju liksom se så mycket mer efter trailern 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.