Ska det verkligen pipa HELA tiden?

Häromveckan brakade tvättmaskin, micro och kyl samtidigt. Triss i vitvaror utan inkommande pengar på kontot, kan man säga. Nu var det kanske inte helt oväntat då maskinerna hade sina modiga cirka 20 år på nacken men ändå. Utgiften blir rätt saftig så här före juletider.

Mr Underbar och jag surfade ut på lämplig hemsida för att beställa hem nya vitvaror. Då jag har kontoret vägg i vägg med tvättmaskinen och Sötnosen har sovrummet vägg i vägg med köket var det viktigt med tystnad. Så vi beställde hem det tystade som fanns på marknaden. Där det verkligen stod ”Most silence on the market”. Typ. Och så klickade vi även hem en kaffebryggare för herre min dag vad jag är sugen på att inte göra kaffe på morgonen. En kaffebryggare med tidsinställning, det fick det bli. Samt kaffefilter.

En rejäl beställning med andra ord.

Nu, efter en låååång vänta, fick vi hem allt.

Most silent in the market. Pyttsan!

Varför, jag frågar mig varför ska alla nya maskier pipa hela tiden. Pip – du har tryckt igång mig och pip, jag bekräftar gradtal 40 samt mixad klädbylte. Pip – jag är nu halvvägs och tänker sätta igång centrifugeringen, bara så att du vet. Pip – nu närmar vi oss slutet och det kan vara bra att du står redo med tvättkorgen. Pip – nu har jag gjort mitt jobb så det är dags för dig att börja hänga tvätt. Pip pip – om du nu möjligen missade första ”dags att hänga tvätt” så vill jag nu, en minut senare, påminna dig om att tvätten är klar och det är dags att hängas. MEN HÖR DU VAD JAG SÄGER PIIIIIP! Häng tvätten för bövelen din lata människa.

Jag. Orkar. Inte.

Mikron är ju inte ett dugg bättre. Pip – nu ska jag mikra din mat i 30 sekunder. Pip pip – kolla vad duktig jag är, jag är redan klar med mitt jobb. Pip – det har nu gått fem sekunder sedan jag sade att jag var klar men du var visst inte alls hungrig och här står maten och blir klar. Pip – det har nu gått ytterligare fem sekunder och jag tycker att det är lite eländigt att du ber mig jobba och sedan värdesätter du inte min insats utan bara nonchalerar den.

Jag. Orkar. Inte.

Kyl och frys piper inte men herre min dag var de rumlar runt. De låter som mormor och morfars gamla kylskåp från femtiotalet. Första dagen trodde jag att ett flygplan som gick in för landning. Inne på Sötnosens rum blir det liksom ett skönt frekvensbås och vibrerar i takt.

Most silent on the market. Pyttsan.

Kan någon förklara för mig varför allt detta ska låta så förfärligt. Gärna någon som jobbar med utveckling av vitvaror. Varför ska det pipa? Vad är meningen och tanken? Jag vill på allvar veta.

Lämna en kommentar

Under Snack för en snack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.