Diabeteshandboken, Peter Jihde och jag.

Fick precis en sådan himla fin recension från Eva´s Bokblogg som handlar om Diabeteshandboken. Jag blir så glad när jag läser hennes gästbloggares ord:

Hon skriver så här:

Precis som Eva Ludvigsen skriver så är det en bok som jag skulle säga riktar sig till flera målgrupper. Oavsett om du är nydebuterad som diabetiker, diabetiker sedan länge, anhörig, sjukhuspersonal, skolpersonal eller bara vill veta mer om diabetes så är det den här boken du ska läsa för att få en förståelse och ett helikopterperspektiv av sjukdomen. Du lär dig om sjukdomens symtom, behandling och de olika diagnoserna som rymmer inom samlingsnamnet Diabetes Även jag som anser mig vara insatt i ämnet fick då och då aha-upplevelser under läsningens gång.

Den är skriven på ett sätt där en komplicerad sjukdom blir enklare att förstå. Fördomar och felaktigheter kring den allmänna uppfattningen om diabetes dementeras. Boken är därför viktigt i arbetet med att samla in pengar till forskning, boken ger en tydlig bild av dagens forskning och den bistra verkligheten.

Den här boken är utbildande för anhöriga och personal som jobbar med diabetiker men den är även otroligt stöttande för anhöriga och drabbade. Boken rymmer flera berättelser från anhöriga och drabbade som ger en känsla av att man inte är ensam i kampen mot sjukdomen, försäkringskassan, skolan och att det är otroligt individuellt hur sjukdomen ter sig. 

Den här boken kommer jag definitivt rekommendera till min sons skola att köpa in till rektorer och personal, boken är även en perfekt julklapp/gåva till personer i vår sons närhet.

Boken får 6 av 

diabetes-typ-1---handbok-for-nyborjare-det-ar-ju-bara-en-spruta

Förra veckan var jag och Peter Jihde på Lidingö Akademibokhandel för att prata om våra böcker. Det var FULLBOKAT. Så himla roligt event. Så otroligt bra frågor från publiken och vilka fina samtal efteråt. Jag var i det närmaste hög när jag körde hem från Lidingö så det var tur att det var lite trafik. För jag missade tunneln även denna gång. Tror faktiskt att denna tunnel bara är en myt.

lidingo2

Just nu planerar vi för fullt för att ta detta kunskapspridarkoncept till andra städer i Sverige. Det svåra är att matcha våra kalendrar…

Håll utkik här på bloggen så får du all information om tider och platser som vi kommer att besöka.

lidingo

 

Lämna en kommentar

Under Böcker och författare, Diabeteshandbok, Marknadsföring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.