Diabetesföreläsningar är värsta egoboosten

Sedan jag annonserade att Handboken för typ 1 diabetes – det är ju bara en spruta, var på ingång har det rört på sig i Sverige. Jag får mail från olika håll och kanter, hejarop från sidan och inbjudningar till diverse saker. Otroligt roligt.

Speciellt när boken var så svår att skriva. Aldrig har jag väl varit så arg, så ledsen, så frustrerad när jag skrivit något förut. Faktum är att jag aldrig gråtit till en text.

När jag läser om maktlösheten hos en förälder som väntar på en ambulans för att hjälpa det kramande barnet, eller kampen mot omgivningens totala kunskap runt typ 1 diabetes kan jag inget annat än att gråta. Eller slå näven i bordet.

När man läser statistik över hur många i Sverige som får tillgång till en insulinpump eller en extra resurs i skolan för att klara sina betyg, för att fixa att medicinera en komplicerad och lynnig livsfarlig sjukdom, ja då blir man förbannad.

I dagens upplysta Sverige beter vi oss som mitt i medeltiden när det gäller typ 1 diabetes.

Som inbjuden föreläsare till diabetesläger har jag haft nöjet att träffa barn och föräldrar som lever med diabetes, varje dag, varje sekund. Jag har berättat om min väg fram till diabeteshandboken. Min totala okunskap om diabetes, FAST jag stoltserade med att vara diabetesforskare. För det var jag.

Men jag visste inte ett skit.

Handböckerna har sålt som smör. Förläggaren är orolig över att vi tryckt för lite böcker. Jag har tagit med andra av mina titlar, donerat hela försäljningen rätt tillbaka till diabeteslägret, för sådana behövs. Nu och i framtiden.

Föräldrarna har sänt sms direkt efter helgen. Tackat för föreläsningen. Gett mig feedback och egoboostad. Gett mig anledning att räta på ryggen och orka ett par mil till.

Det är så värdefullt att sprida kunskap. Tillsammans gör vi det ännu större, ännu bättre. Tack Diabetesmammorna för att ni anordnar detta läger och tack för att jag fick komma!

diabetes-typ-1---handbok-for-nyborjare-det-ar-ju-bara-en-spruta

2 kommentarer

Under Diabeteshandbok

2 svar till “Diabetesföreläsningar är värsta egoboosten

  1. Heja Eva! Du gör ett härligt och viktigt jobb med att sprida kunskap och jag beundrar också din ödmjukhet i att tillstå att du trots att du är diabetesforskare ”inte visste ett skit”. Den ödmjukheten skulle klä fler forskare! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.