En typisk underbar sommardag

Jag vaknar av att Lilleman pratar med mig. Inser att klockan är halv åtta. Regnet slår hårt på plåttaket fast klart.se lovat sol. Eller i alla fall uppehåll. Å andra sidan har de inte haft rätt en gång under hela tiden i Härjedalen så varför idag.

Går in till mamma. Läser en skvallertidning medan hon kokar kaffe. Sötnosen kollar på Sommarlov och Lilla Hjärtat snarkar vidare i sin stuga. Mitt i ett uppehåll mellan skurarna bestämmer jag mig för att åka och fiska. Väcker svågern nere i deras stuga. Han stönar visserligen irriterat åt mig när jag väser ”Näsvallen” men han fogar sig. Så vi drar iväg i regnet med gummistövlar och myggnät på hattarna.

Jag får fyra fiskar och han får inga. Sedan vill han inte prata mer om det.

Så vi drar till elvakaffe på släktgården. Vi inser att vi är ett litet gäng som är samlade. Bara arton stycken. Tre sockerkakor senare är vi mätta och belåtna samt har planerat resten av dagen. Det består i att tre av mina barn bakar rabarberpaj med min moster. Jag ska ordna för morgondagens bokmässa i Linsell samt städa ur våra stugor då vi åker till Uppsala direkt efter jag är klar på scen. Syster och svåger ska iväg och hämta fler barn i Sveg samt lägga i båten i Ljusnan så vi kan fiska. Och så har jag lovat barnen att ta till stranden för ett iskallt bad.

Senare på kvällen blir det grillning för alla inblandade. Knytis brukar vi ha. Och så kusinen på gitarr. Säkerligen sitter vi på verandan, i skydd för skurar och mygg. Glömmer bort klockan för att det aldrig mörknar här uppe.

Typiskt bra sommardag. Synd bara att vi ska hem imorgon.

Lämna en kommentar

Under Snack för en snack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.