Jetlaggade tankar en tidig morgon

För jobbets räkning befinner jag mig nu i Washington. Kom igår vid 18-tiden efter ett antal timmar i luften. Kastade in bagage på hotellrummet, tvättade mig under armarna, lade ett extra puderlager på ansiktet och sprang sedan ner till mottagningen där 150 kollegor var samlade. Maten var god, stämningen var hög och jag var trött. Sex timmars tidsskillnad sätter sina spår. Lägg därtill resan. Men le, nicka och vinka lite här och där ska man ju. Speciellt när man är den nya kollegan. Då ler man så det stramar i kinderna. Tur att folket var så trevliga, så nyfikna på mig som person att jag höll mig vaken bara genom att prata om ett av mina favoritämnen: jag.

Klockan 22 stöp jag i säng, alltför medveten av vad klockan egentligen var där hemma. Inte ens om ung student i Köpenhamn klarade jag av att hålla mig vaken så länge. Jag somnade givetvis på direkten. Drömde massor och intensivt, men sov hela natten. Sängarna är gudomliga, kuddarna är underbara. Det är inte ofta det händer och speciellt inte som kombination.

Klockan 3.30 var jag klarvaken och är så fortfarande. Kanske inte klarvaken. Lite fel ord. Jag borde kunna sova. Men hemma är klockan snart lunch och magen skriker efter frukost här. Men det är två timmar kvar tills jag ens kan gå ner till restaurangen. Istället för att sova har jag funderat på manus (Lova 2) och lyssnat på sommarpratarna i P1. Vilken lyx att få göra en sådan sak en vanlig torsdagsmorgon. Jag har även svarat ut på ett par jobbmail och druckit kaffe.

Därtill har jag haft megaångest inför klädkoden på kvällens aktivitet – golf. Tydligen ska man ha tröja med krage. Det har inte jag. Jag har aldrig krage på mig. Så nu har jag ångest. Trodde det skulle räcka med att ha ångest inför själva golfandet men det ska tydligen in fler saker i det facket. Jag såg igår att vi hade en affär ungefär tio minuters promenad från hotellet så just nu är planen att äta mycket till frukost, skippa lunch och RUSA till Target för att hitta någonting, vad som helst, med krage på. Jag får ångest bara jag skriver detta.

När jag väl löst klädkrisen inför golfen (samt överlevt nybörjarkursen OCH inte träffat någon med bollen (eller klubban)) inser jag att det kommer nästa våg – grillfesten. Nämnde jag att det är 30 grader varmt och hög fuktighet? Hur undviker man svettringar på kläderna och rinnande smink? Någon?

Jet-lag betyder alltså extremt lite sömn, en del ångest men också massor av vakentid som läggs på 1. egentid 2. utbildning 3. aktiviteter 4. utnyttja alla sociala färdigheter jag någonsin blivit tilldelad.

Lite så.

Ha det så bra i Sverige!

Lämna en kommentar

Under Snack för en snack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.