Helgen som gick…

Av olika anledningar jag har lite mer tid över i vardagen än vad jag brukar ha. Ligga på soffan är inte min melodi (även om dagens ösregn och storm lockar till teven). Istället drog jag igång renovering av huset. Det mesta av tiden har jag varit ensam med barnen. Tänkte (i min enfald) att det är ju väldigt pedagogiskt och rätt att visa barnen hur man tapetserar, målar tak, röjer undan.

Kan ju säga att den pedagogiska biten bröt ihop redan på Rusta där tapeter och annat smått och gott skulle inhandlas. Svettig och rödflammig i ansiktet är nog bäst beskrivet för hur jag såg ut när vi väl kom till kassan. Där det sedermera visade sig att jag valt typ allt fel. Kön ringlade lång bakom mig medan biträdena sprang tillbaka till målaravdelningen för att byta allt som jag lyckats få till fel. Alltjämt medan ungarna ville springa ut på parkeringsplatsen.

Väl hemma tog jag nya tag. Satte på ungarna deras snickarbyxor (medan jag drog på mig pyjamasbyxorna) och bad dem röja rummen. Hej och hå. Det gick åt skogen. Ni fattar. Ungar som hittar leksaker de inte ens visste de hade och sedan bryter ihop när jag vill att de ska lägga ner allt i en låda och bära ut i garaget. Det gick så där.

När jag sedan kom igång med tapetseringen av Sötnosens rum hade jag skippat allt det pedagogiska. Skickade ut barnen i trädgården med fika. Tänkte att nu blev det lite mer fred och ro.

Tills jag upptäckte vad otroligt ofta det ska torkas efter toalettbesök, hur lite man når vattenglaset, hur ofta ungarna är hungriga och vad är det här för en spännande kniv egentligen.

En våd, torka bak. En till våd, nej nej akta, gå ner därifrån. En halvsned våd, vi ska äta klockan fem, du svälter inte ihjäl.

Typ så.

I går var Mr Underbar hemma. Stora killen spelade Xbox i källaren med en kompis och de två andra lekte på lekplats och var borta flera timmar i stormen.

Det resulterade i två färdigt tapetserade rum där det nu bara saknas fix och trix. En del möbler ska bytas ut, en del ska handlas in. Sedan ska vi boa in oss och fundera på slutfinalen. Och så städa resten av huset. Källaren ska vi inte prata om..

Idag är förskolan stängd. Jag och Lilleman ska till IKEA för att leta saker. Och så till någon loppis för att leta ännu mer saker. Och på fredag fyller Lilla Hjärtat och ska ha fyra kompis på pyjamasparty. Så man har att göra, fast kalendern är tämligen otecknad just nu. Konstigt det där…

Och så har Lilleman sagt att han också vill ha nya tapeter..

Ses vi på Rusta?

Lämna en kommentar

Under Barnjidder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.