Var är jag?

Lite ”På spåret”-känsla kanske men så var det när jag vaknade upp i morse. Var är jag? Vad är klockan?

Mina vaga ledtrådar var att det var kolsvart i rummet, så jag var inte hemma eftersom en stor gatlykta lyser in genom gardinerna där. Sängen var förvånansvärt hård vilket gjorde gissningsleken svår. Men kudden var hög så då visste jag att jag var på hotell. Det finns pyttefå hotell i världen som har bra, låga och kanske till och med ergonomiska kuddar.

Så, hotell. Men i vilket land? Jag tittade på klockan i telefonen och sedan på min stegräknare. Det skiljde en timme. Vart skulle jag resa denna vår där jag har passerat en tidszon?

Blankt. Inte en aning.

Så jag är inte i Sverige. Inte i Danmark. Det är annars mina favoritresemål.

Jag hör trafikbrus, lågt men ändå, utanför fönstret. Det är fortfarande läskigt tomt i huvudet. Vart landade jag igår? Vad gjorde jag när jag landade?

Skottland!

Jag är i Edinburgh, Skottland.

Puuh! Det tog ungefär tio minuter att fundera ut. Ganska läskiga tio minuter om du frågar mig. Jag vill gärna veta var jag är när jag vaknar.

Men! Nu när jag vet, kan jag också passa på att säga att Edinburgh är smått fantastiskt. Vi tog lång promenad efter vi gjort klart dagens arbete. Underbart väder, andnödig utsikt från slottet ut över vatten och staden. Den där vänstertrafiken skrämmer lite men annars kan jag tänka mig att ta hit familjen en annan god gång.

Ha en bra…. eeehhh… dag på er!

4 kommentarer

Under Snack för en snack

4 svar till “Var är jag?

  1. Men åh! Edinburgh … där har jag bott och jobbat. Om du går förbi puben Guildford arms så måste du gå in och ta ett foto åt mig. Där lärde jag mig både hälla upp och dricka en pint. < 3 Älskar Edinburgh.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.