Reaktioner från testläsare angående Diabeteshandboken

Varje ledig stund, varje ledig sekund jag har till över sitter jag och går igenom nybörjarhandboken för typ 1 diabetes ”Det är ju bara en spruta”. Det är ett hårt jobb, och inte alls vad jag är van med, men det ska ju göras. Det är en viktig bok, även om jag tvivlar många gånger på min egen förmåga.

Så jag sände ut manus till ett par testläsare. Sådana som befinner sig i diabetes värld och kan så otroligt mycket mer än jag. Om de inte gillar vad jag skriver så är det givet att jag river kontraktet från förläggaren, kryper ner under täcket och kommer inte upp förrän det våras. Typ.

Men jag fick detta:

Så jäkla bra att du gör detta

Och även detta:

Jag önskar att någon hade stoppat din bok i näven på mig när mitt barn blivit sjuk. Tänk så mycket man hade kunnat slippa noja över, bråka om, stressa över.

Och så kom slutklämmen:

Den är verkligen super!!!

Vad gör det då att jag steg upp fem imorse för att gå igenom, faktagranska och leta kommatecken? Vad gör det då att jag egentligen vill ta en långpromenad och sträcka ut mina trötta ben? Vad gör det då att jag skulle vilja läsa ut boken jag just nu håller på med och som är så himla himla bra?

Nej, just det. Jag sitter här vid mitt köksbord och redigerar vidare. För några tycker boken är viktig, till och med super. Alla som ställt upp och medverkat i boken måste behandlas ömt och varsamt. Med respekt.

Nu kör vi!

2 kommentarer

Under Diabeteshandbok

2 svar till “Reaktioner från testläsare angående Diabeteshandboken

  1. Bra kämpat – kämpa vidare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.