En helt meningslös kväll

Just nu sitter jag i min pyjamas i sängen i ett intetsägande hotellrum någonstans i världen. Egentligen borde det råda full aktivitet här på rummet. Som det brukar vara. När jag är på resande fot glömmer jag allt om missad tid med familj, högar av jobb jag inte hinner med och sociala aktiviteter som får stryka på foten. Istället proppar jag kvällarna fulla av redigera manus, skriva scener eller jobba med marknadsföring. Jag kan lätt jobba fem timmar i streck, helt utan avbrott från barn eller andra och sedan toksova resterande timmar tills jag ska ut och fara runt igen. När det åter är dags att vända hemåt mot Uppsala igen brukar datorn vara laddad av nya kapitel och manus som är redo att möta förläggaren.

Typ.

Bara inte denna gång. Jag kom upp på hotellrummet runt fem idag. Rätt så slutkörd om jag får säga det själv men med en god tanke om vad jag skulle hinna med. Det är ett manus som måste struktureras upp och leta fram researchmaterial. Ett annat manus har fått en del tips på hur redigeringsprocessen ska se ut. Ett tredje manus saknar ett kapitel mitt i allt. Jag har redan bestämt hur det ska se ut och vad som ska säga.

Det ska bara skrivas.

Fast här sitter jag. Och glor. In i skärmen. På den gulmålade väggen. På teven, där jag önskade att något intressant kunde visas.

Och inte skriver jag ett enda dugg. Bara stirrar. Glor. Och stirrar lite till. Känner mig tom. Och en aning meningslös. Väldigt ineffektiv, faktiskt.

Har öppnat ett par dokument, stirrat på dem och stängt ner dem igen. Har funderat på att gå ut en sväng men förkastat även det. Har prövat läsa en bok men stirrar mest på sidorna.

Kan inte låta bli att irritera mig över att jag kastar bort en hel hotellnatt. Att jag inte gör något nyttigt. Något vettigt. Utför något jag sedan inte kommer hinna med.

Det irriterar mig fruktansvärt, det ska erkännas.

Liksom… Bara stirrar….

Hoppas ni har en mer meningsfull måndag!

 

4 kommentarer

Under Snack för en snack

4 svar till “En helt meningslös kväll

  1. Men inte ska du behöva känna så. Passa på att koppla av lite och bara slöa! Ibland behöver man tid att bara göra ingenting med och det är ju inte som att du verkar ligga på latsidan hemma 😉

    • Fast… jag känner så. Mest för att jag vet att tiden inte finns när jag sedan är hemma. Å andra sidan har jag ju ingen dead line jag ska hänga upp mig på och det brukar vara ett bra sätt för mig att bli effektiv på.. Somnade vid 20, vaken vid 4.30.. 🙂

  2. Vila! Det är mörkt, det är höst, du är trött. Det är meningsfullt att återhämta sig – och också att ha lite tråkigt påstås det. (Fast ensam på hotell när man är håglös är verkligen urtrist. Jag lever möjligen inte som jag lär ;)) Finns det ingen bra och inspirerande podd du kan lyssna på? Typ Författarpodden. Då kan du skriva upp tiden som ”fortbildning”.

    • Tråkigt och ineffektiv är nog det värsta jag vet! Vid 20 gav jag upp teven och datorn, slog på Storytel och somnade efter fem minuter. Vaken vid 4.30. Jag har en idé om att jag ska börja skriva på manus nu men det blir nog inte heller till något. Men! Jag ser fram emot hotellfrukost. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.