En dröm om ICE-personer

Häromnatten hade jag en besynnerlig dröm. Jag gick på gågatan inne i Uppsala, släpande på en stor bal med toapapper och en barnvagn, marinblå, det minns jag alldeles bestämt. Eftersom bussarna inte tar kontakter fick man gå till en person vid pressbyrån som drog kreditkortet. Tydligen var det även hos honom man skulle betala toapappret. Väldigt logiskt.

I alla fall.

Han bad att få min telefon. Eftersom jag är galet naiv räckte jag över den till honom. Han började bläddra igenom min adressbok (sa jag att han var lite snygg också..) och hittade fram till min ICE-person. Ni vet, In Case of Emergency person. Den som ambulanspersonal osv kan ringa när det har hänt en olycka eller så. Väldigt bra i en adressbok.

Han frågade vem personen var och jag förklarade, helt naturligt, att det var Mr Underbar. Han rörde inte en min. Jag hade ju liksom också en barnvagn med mig så det var inte flörtläge, tänker jag nu så här i efterhand.

I alla fall.

Då säger han, har du en annan ICE inlagd? Jag säger att nej det är bara min man. Då säger han att sannolikheten att jag och min man är på samma olycka är ju ganska stor så vem ska de då nå. Båda han och jag är ju döda/svårt skadade och barnen ska hämtas på skola. Typ så. Han sade att det är rätt vettigt att lägga in ICE 2, typ en bästa kompis eller kusin som har alla kontaktuppgifter om barnen osv.

Vet ni var? Det är ju faktiskt sant. Nu funderar jag på vem som bäst kan vara min ICE 2 person. Gärna någon i Uppsala med omnejd så de snabbt kan hämta barnen och ta över ruljansen igen.

Har ni en ICE 2 i era telefoner eller kör ni också med partnern?

8 kommentarer

Under Barnjidder, Snack för en snack

8 svar till “En dröm om ICE-personer

  1. Jag har ingen alls, men det borde man ju ha kanske…

  2. Jag har inte heller någon. Men jag har ett antal favoriter, det borde också funka.
    Kul dröm! 😀

  3. På iphone kan man på sidan där man förväntas logga in med pin/fingeravtryck välja ”nödsituation” och därefter ”medicinskt id”. Där har jag lagt in mina ICE-personer. Dit behöver man inget pin.
    Bra och klokt tänkt av dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.