Förskottet blidde en dator

För boken Lova gav Harper Collins mig ett förskott. Det var en väldigt trevlig grej, måste jag säga. När pengarna landade in på mitt konto och ett manus och kontrakt landade på deras kontor, kändes hela den här grejen med nytt förlag och utlandslansering mer verklig.

Snabbt som katten fick jag in pengarna på mitt skrivarkonto. Där hade jag tänkt mig att allt bara ska stå och växa och växa och växa. Lagom tills jag blir pensionär hade jag tänkt festa upp allt.

Men så sprang jag förbi den här lilla gudingen.

IMG_4348

Jag har aldrig haft min egen dator förut. Jo, en stor bumling när jag flyttade ner till Danmark. Jag köpte den begagnat minns jag, och den tog över hela bilen när vi körde ner.

Men nu har jag denna. Mr Underbar var visserligen tvungen att prata länge och väl om saken men att datorn var på rea avgjorde hela saken. Att jag rent av kunde tjäna … 3000 kronor om jag köpte den nu. Så jag sände tillbaka Mr Underbar in i affären så han kunde prata datortermer med killarna och ut kom han sedan, med ett lika brett leende som mitt.

Jag gillar min dator. Jag gillar att den är min. Och jag gillar att den bara tog delar av förskottet.

Vad ska jag köpa nu?

5 kommentarer

Under Marknadsföring, Snack för en snack

5 svar till “Förskottet blidde en dator

  1. Grattis! Jag köpte min nya när boken blev antagen (eller ja, efter ganska många månader av ”ska jag verkligen”) SÅ bra att ha en lätt bärbar som man kan ta med sig utan att få ryggskott. Njut av din dator och ditt förskott och av ditt nya förlag – och utlandet – wow! Det är dig väl unt.

    • Tack snälla du! Om din bok inte vore så läskig hade jag läst ut den nu. Har släpat runt den hela sommaren men tänker hela tiden ”ensam i friggeboden? Nej, jag väntar”, ”Ensam på stranden, nej jag väntar”, ”Ensam på bussen, nej jag väntar.” Typ. Men nu så! Ligger den högst upp i högen. Innan höstmörkret kommer. 🙂

  2. Härligt Eva! Grattis igen. Det är så roligt! Jag gillar också förskott, det är en bra grej. Tänker investera i en dator jag med, den jag har nu börjar bli väldigt opålitlig. Så synd att vi inte ses på mässan 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.