Lova flyttar utomlands och ska lära sig fler språk!

Ja ni… Jag vet inte ens var jag ska börja. Ni minns min debutroman Lova. Hon som med fyrverkerier kom ut på Frank förlag 2013. Hon som drog till Australien för att fly undan sitt svenska liv. Hon som drog tillbaka till Sverige för att komma undan sveket i Australien. Och hon som sålde slut men förlaget hade bestämt sig för att omstrukturera och omformulera sig. Så vi rev kontraktet och fick noll pengar på fickan.

Så där satt Lova och jag på en parkbänk under vissnande björkar och tittade på varandra. Jag gillade ju henne. Gillade Chris (fast jag aldrig kommer över hans svek). Ville att de skulle läsas och roa, underhålla. Men hon var kontraktslös. Förlagslös. Och jag hade så många andra manus som pockade på uppmärksamhet. Andra roliga upplevelser och hemskheter som jag utsatte mina karaktärer för. Jag bestämde mig för att vänta ett tag, skriva klart på uppföljaren och sedan ge ut Lova på egen hand.

Och tiden gick. Lova sneglade ibland på mig. Jag ibland på henne. Men inget hände.

Förrän i mars i år. En förläggare från Harper Collins hör av sig. Säger att hon vet att Lova är kontraktslös ”och skulle vi får läsa?”

Jag dog, jag grät och jag svarade ”Det låter som en bra plan.

Ett par veckor senare, och ett antal kortare naglar, kom nästa mail.

Vi vill väldigt gärna ge ut Lova i Sverige, Norge och Finland. Och kanske även Danmark.”

Ni fattar! Från att vara uträknad och endast placerad på en kall och kylig parkbänk är Lova tillbaka i värmen igen. Inte bara i Sverige utan hon ska översättas och få pröva vingarna i andra länder! Det är så storartat, så storslaget, så.. så… amerikanskt på något sätt. Jag tänker direkt på Hollywood och undrar när filmkontraktet dyker upp.

IMG_4116

Ge aldrig upp! Hör ni det! GE ALDRIG UPP! Fortsätt drömma, fortsätt kämpa och fortsätt leva ert liv som om varje dag vore ett utlandskontrakt i brevlådan!

Höj era glas och skåla med mig!

25 kommentarer

Under Lova, Marknadsföring

25 svar till “Lova flyttar utomlands och ska lära sig fler språk!

 1. Annika Estassy

  Woho! Stort grattis!

 2. Som sagt … Makalöst roligt och helt fantastiskt underbart. Alltså vad är väl en bal på slottet …. Jag önskar dig och Lova stort lycka till och hoppas ni flyger både högt och långt. KRAM!

 3. Anne Liljeroth

  Grattis Eva! Vad kul!

 4. Stort grattis! Du har rätt. Man ska aldrig ge upp!

 5. Din story berör! Grattis!!

 6. Kul! Grattis! Jag gillade Lova:)

 7. Yay!!! Så coolt och så kul och Supergrattis. In your face omstrukturerade förlag. Bravo Eva.

 8. kimmkimselius

  Är innerligt glad för din skull. Förstår att du vill ge ut din bok och sprida den. Du skriver så bra! Stort grattis och lycka till med dina internationella framgångar.
  Kram Kim 🙂

 9. Yipeee! Stor kram och stort jättegrattis ❤

 10. GRATTIS ❤
  Minns fortfarande, såväl – när vi stod på perrongen och väntade på tunnelbanan såväl som kontrakt. Så mycket har hänt, glömmer inte heller tårarna på Decembermiddagen … du har verkligen blivit prövad. Det är dig så väl unt att få glädja dig fullt ut nu med Lova. All lycka till Er båda!!

  • Ååå så sant. Jag minns också. Och dina varma kramar. Galet vad det svänger i denna bokvärld. Det gäller att hålla sig hårt fast i svängarna för det är så roligt när det börjar tuffa uppåt igen. Varje bok är en ny resa. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.