För gammal för en promenad

Eftersom jag har ett mål på 10 000 steg varje dag så tackar jag ju inte direkt nej när Sötnosen vill ut och cykla efter middagen. Hon har precis lärt sig och cyklartarmen drar och snor sig så snart hon hoppar av sin lila springare.

Hon är kanske inte världens mest stabila cyklerska. Det vinglas hit och dit. Hittar hon en häck så drar cykeln dit likt en magnet. Likaså med parkerade bilar. Så jag går bakom och ropar ut farorna. Försöker spana efter dem, har handen på telefonen ifall något skulle hända.

Och så var det jag som stöp. Som en fura. Som ett övervuxet äppelträd. Som en gammal människa som inte vet bättre. Rätt fram på asfalten, med huvudet före. Pang bara. Smack.

Naturligtvis kom jag fort på fötter igen. Sötnosen gjorde stora ögonen medan jag fortsatte att gå raskt framåt och skratta högt ifall någon skulle ha sett mig. Sådant där är ju bara en cirkuskonst. Jag skulle ju bara visa Sötnosen hur det kunde gå om man faller.

Egentligen vred jag min onda handled, strök bort blodet från knäet och kände hur det drog i rygg och höft. Framför allt, min stukade stolthet. Jag har varken högklackat eller dålig sikt att skylla på. Bara en gammal kropp och möjligen behöver jag ett par nya glasögon.

Idag känns det i kroppen att jag ramlat. Inte synligt men höger hand är lite efter och jag vill helst sitta ner för höger knä och höft är svullna. Ryggen är stel och armbågen stramar. Ni fattar, jag är gammal.

Men annars har jag hälsan…

4 kommentarer

Under Barnjidder, Snack för en snack

4 svar till “För gammal för en promenad

  1. Gammal? Hmpfrr!
    Trodde det skulle handla om steg, inte felsteg …
    😊 Hoppas du känner dig bättre snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.