Mitt under brinnande redigeringskriget

Sedan i julas har jag suttit varje kväll, varenda en, med datorn i knäet och redigerat och korrekturläst manus. Varenda kväll. Framför Bolibompa. Samtidigt som jag ryar åt ungarna att sitta stilla och sluta slåss rättar jag grammatik och funderar på tvister. Först för Sonfjällsdeckarna (som redan fått otal beställningar fast boken inte ens kommit från tryckeriet än!) och nu för universitetsromanen.

Med andra ord. Mitt huvud är tämligen fullt av mina romankaraktärer. På gott och ont. Jag gillar att ha dem där. Det är liksom hemtrevligt på något vis. De käbblar, umgås och lever sitt liv.

Helt normalt att ha röster i huvudet, har jag hört…

I natt drömde jag om Cassandra och Fredrik EFTER att jag satt punkt på deras historia. De levde liksom vidare. Som om de ville berätta för mig att det reder ut sig. Att det var okej att lämna dem där jag, och sedermera läsarna, lämnar dem. Att de har fått de verktyg som behövdes för att gå från tonåren in i vuxenåldern. Eller, ungvuxen som jag nu valt att beteckna det.

Och så uppmärksammade Cassandra mig på ett fel i texten som jag måste räta ut. Faktiskt. Hon gjorde det. En tankevurpa som ingen av testläsarna eller korrekturläsarna sett. Inte jag heller. Inte en tanke.

Så det ska naturligtvis skrivas in. Krävs bara en mening men på plats ska den.

Fast inte ikväll. Ikväll ska jag uppvakta min man med middag och bio (hemlis, hemlis) för han är bäst på alla sätt och torsdagar är min favoritdag i veckan.

Men imorgon kväll! Då ska jag vara ett med manuset igen och jag ska se till att få ordning på torpet. Det är bra för till helgen vankas innebandyspel för hela slanten och IKEA med familjen. Vi har äntligen tagit tag i en del småprojekt på huset. Lagom till redigeringsrundorna…

Vad ska ni göra för trevligt i helgen?

10 kommentarer

Under F & C - en ungvuxenroman

10 svar till “Mitt under brinnande redigeringskriget

  1. Det är ett slit men sedan får man lön för mödan 🙂 Ha en trevlig utekväll!
    Själv är jag ensam med tjejerna hela helgen så jag hoppas på några timmars skrivande. Sedan ska vi tydligen ha spa och godiskväll med all inclusive. Hoppas på lite mysiga samtal. Det ser jag fram emot 🙂

    • Ja, det är ett slit men helt klart värt det på många plan. Det är bara ibland som man sitter där framför datorn och önskade sig någon annanstans. Bara ibland. När det blir lite mycket… Godiskväll lät som något vi ska införa hos oss. Och mysiga samtal. Det låter som en kanonhelg!

  2. Låter lite hektiskt för min smak. Men jag har ju också äldre barn. 😊 Helgen hoppas jag blir lugn, lite skrivande och en tjejkväll på lördag att se fram emot. Mitt liv ska varvas ned ett par veckor. Ska fylla min tid med måbra-saker och där ingår skrivande och läsande.
    Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.