Champagne för kontrakt nummer fyra och fem!

Jag retades lite förra veckan. Gjorde ett irriterande inlägg på Facebook av sorten ”synd att inte Mr Underbar har Facebook annars hade jag sagt åt honom att lägga champagnen på kylning nu.” Ett sådant där inlägg jag föraktar men jag var ju bara tvungen.

Era sköna svar lät inte vänta på sig. En del gissade på bokkontrakt, en del att jag var gravid (allvarligt!). Vissa blev arga (med all rätt) att jag inte spottade ut orsaken till champagne.

Sedan har det varit tyst. Väldigt tyst. Helt enkelt för att jag ville vänta in kontrakten (ja, i pluralis) först så att allt blev verkligt.

Låt mig nu presentera:

IMG_3544

Kontrakt nummer 4: Förlaget har härmed bestämt att Här och nu ska se dagens ljus som e-bok! Hurra! Jag har ju min läsplatta och är helt såld på den. Speciellt när jag är ute och reser och inte ids ha många tjocka luntor med mig. Det är ingen hemlighet att Här och nu spänner över cirka 450 sidor, så det är klart att den gör sig perfekt som e-bok. Jag gläder mig!

Kontrakt nummer 5: Tada! ”Sonfjällsdeckarna – flaskpostmysteriet” kommer ut första april. En kapitelbok för barn runt 9-13 år. Utspelar sig i Härjedalen, närmare bestämt Ransjö, Burhögen.

Det ska bli så vansinnigt roligt. Så otroligt vansinnigt roligt! Det betyder dessutom att bok nummer tre nu puttas ner till bok nummer fyra (”Var det inte värre än så här?”, release 1 juni).

Är ni nyfikna på baksidestexten? Det behöver ni inte vara längre för den kommer här:

”Titta!” ropade Elsa och ställde sig upp så båten krängde till. Hon damp tillbaka ner på baken med ett pip. Det hindrade inte henne från att peka mot strandkanten. ”Kolla där! En flaskpost!”

Svea tittade åt samma håll. Spanade, kisade. Satte handen mot pannan för att skärma av ljuset. Var det något rött hon såg? Hon sneglade på Elsa som såg ut att vilja hoppa i och simma fram.

Det var svårt att manövrera in båten i rätt vinkel så att Elsa kunde fiska upp flaskan. Nog hade Svea skymtat något vitt hoprullat där i. För en sekund slöt hon ögonen, bad en kort bön om att något skulle ske.

Svea hatar sitt liv i Uppsala, hon hatar sin klass där hon känner sig utanför och framför allt hatar hon sitt avskyvärda namn. Om det inte vore för skolloven vet hon inte vad hon skulle göra. Då får hon äntligen åka upp till familjegården Burhögen i Härjedalen, där hennes älskade mormor och morfar och alla kusiner med familjer samlas så snart skolorna stänger.

Men just den här sommaren är ovanligt tråkig. Inget händer mellan elvafikan och korvgrillningen. Men så en dag hittar Svea och bästa kusinen Elsa en flaskpost som stilla guppar i Ljusnan. Det blir början på det första mysteriet som Sonfjällsdeckarna försöker lösa. Vem är det som skickat flaskposten? Vad betyder siffrorna? Vem är mottagaren? Varje ny ledtråd för dem allt längre ut på en svindlande resa i det härjedalska landskapet där de tvingas utmana sina egna rädslor för att komma vidare. Till sist står livet på spel i detta rafflande drama högt uppe på Sonfjällstoppen.

Sonfjällsdeckarna är en spännande kapitelbok för barn som gillar högt tempo och lösa gåtor.

GetAttachment.aspx

20 kommentarer

Under Här och Nu, Marknadsföring, Sonfjällsdeckarna

20 svar till “Champagne för kontrakt nummer fyra och fem!

 1. Grattis du e grym ❤️❤️❤️❤️

 2. Stort grattis! Vad roligt 🙂

 3. Åh vad roligt! Stort, stort grattis!!

 4. kimmkimselius

  Härligt! Väntar dock på fortsättningen av Här och Nu 😉
  Inte dåligt med två kontrakt samtidigt!
  Fortsätt så, det är du värd! 😀
  Kram Kim

 5. Underbara nyheter! Stort grattis och lycka till med allt! 🙂

 6. Dubbel-grattis!!! Heja dig!

 7. Å men Eva vad du är grym! STORT grattis och jag är inte det minst förvånad. Kramar!

 8. Tjoho! Underbart! Stort, stort grattis! 🙂

 9. Det här har jag ju helt missat! Grattis, fasen va det går framåt snabbt för dig! Skitkul ju. Och på baksidestexten låter det som en spännande bok. Vad kul att du ger dig på ännu en målgrupp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.