Sisterhood of the World Bloggers Award

bogg

Jag har blivit utnämnd till ”Sisterhood of the World Bloggers Award” via Pias Lilla Kulturblogg. Stort tack!

Det innebär en del saker jag måste göra. Dels svara på frågor, dels ge stafettpinnen vidare. Allt detta har jag försökt göra i detta inlägg.

Vad man gör när man blivit nominerad:
1. Tacka bloggaren som nominerade dig, och länka till deras blogg
2. Ha med Sisterhood of the World Blogger Award-loggan i ditt inlägg
3. Svara på de 10 frågorna som du fått
4. Nominera 10 andra bloggare och fråga dem 10 frågor

Frågorna jag fick:

1. Vad skriver du på just nu? För tillfället har jag precis sänt iväg två stycken manus till olika förlag och biter naglarna i väntan på respons. Eller ja, det gör jag kanske inte men det betyder att karaktärerna har lämnat mitt huvud och det är rätt tyst där uppe. Så jag plockade fram uppföljning till min debutroman – Lova – och pillade lite med den texten i helgen. Det var faktiskt underbart att träffa på Lova och Chris igen, även fast de inte befinner sig i det rosa fluffiga moln där jag en gång lämnade dem. Vi får se om det blir en bok i framtiden.

2. Vad föredrar du att skriva, roman eller novell? Det vet jag inte ens om jag kan svara på. Jag gillar båda delar. Det ger mig mycket. Men visst, att skriva en roman gör ju att man kommer närmare sina huvudpersoner. Noveller är mer en tanke på twist och korta svängar. Jag skriver det som passar för tidpunkten och skrivarfasen, tror jag mitt svar blir.

3. Favoritförfattare? Oj, massor! John Steinbeck, Nora Roberts, Astrid Lindgren, Wilhelm Moberg i en enda rörig röra. Igen, hänger på mitt humör och livsfas. Jag läser där jag är och jag läser jättemycket. Just nu är det väldigt mycket debutanter i Sverige. Det är vansinnigt intressant och roligt att följa deras författarskap och liv.

4. Vem ska spela huvurollen om din bok/novell blir film? Inte en blekaste aning. Ingrid i Här och nu är ju uppkallad efter Ingrid Bergman så varför inte hon? Lova kan jag tänka mig Tuva Novotny. Eller, jag vet inte…

5. När skriver du helst? Morgon eller kväll? Mest produktiv om morgonen då jag är morgonmänniska. Kvällen är huvudet alldeles för dimmigt. Men rent praktiskt har det blivit timmen framför Bolibompa i de flesta fall. Inte det bästa läget men det är det som fungerar just i dag.

6. Vilken bok ligger på ditt nattduksbord just nu? De utvalda av Kristin Cashor

7. Vad får dig att lägga ifrån dig en bok? Allt för mycket detaljer och miljöbeskrivningar. Ett alldeles för omfattade (onödigt) persongalleri gillar jag inte heller. När historien blir för plottrig och intetsägande.

8. Vad tycker du om miljöbeskrivningar i böcker? Miljö ska sätta en stämning men jag går inte igång på flera sidor av husbygge, trädsorter och färger på solnedgångar. Det driver inte min historia vidare på något sätt.

9. Ska du vara med i NaNoWriMo? Jag var med förra året för första gånget. Det manuset har nu gått till förlag. I år hinner jag inte, men jag var bra sugen och visste vad jag ville skriva. Nästa år!

10. Bästa rådet till någon som vill börja skriva! Ta en skrivkurs. Kanske inte så mycket för att du behöver lära dig massor av saker utan för att samla ihop ett skrivargäng som du kan använda dig av i tid och otid. Sådana som bär och när samma slags drömmar som du själv. Kan prata om skrivandet som om karaktärerna faktiskt lever där ute.

Personer jag lämnar stafettpinnen vidare till:

Annika Estassy Loven

Anne-Lie Högberg

Susanne Boll

Pamela Andersson

Åsa Hellberg

Simona Ahrnstedt

Åsa Bonelli

Malin Roca Ahlgren

Josefiné Lindén

Jenny Jacobsson

Deras frågor att besvara blir:

1. Hur ser du på skrivarkurser?

2. Är egenutgivning roten till sämre böcker?

3. Jobbar du aktivt med din författarplattform, såsom blogg och Facebook?

4. Vad är det svåraste med att skriva?

5. Hur finner du tid till att skriva i vardagen?

6. Vad är det bästa med att skriva?

7. Är författare i samma genre dina konkurrenter eller dina kollegor?

8. Hur viktig är omslaget när du väljer bok?

9. Vilken genre vill du inte skriva i?

10. Vilken genre önskar du att du kunde skriva i?

Lämna en kommentar

Under Böcker och författare, Marknadsföring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.