Något förlag som nappar på Kris?

Som de flesta nog vet vid det här laget är min bok Lova utan förlag. Den kom ut i maj 2013 och finns nu inte att beställa längre. Pocketen tog slut på ett par veckor.

Innan den resan drog igång skrev jag på uppföljaren – Kris. En roman om vad som händer sedan. När de rosafluffiga molnen har lagt sig och småbarnsdimman lägrat hemmet. En mörkare, smärtsammare berättelse om livet där sanningarna inte längre går att gömma i tvätthögarna.

Eftersom förlaget inte längre finns kvar har jag lagt boken på hyllan.

Häromdagen tog jag fram manuset för att se om något gick att använda. Kanske byta ut namnen, sätta paret i en annan miljö och göra Lova och Chris liv till någon annans.

Men herre gud vad trevligt det var att träffa dem igen! Så där bitterljuvt som det är när man träffar gamla vänner och man vet att det bara är för ett allt för kort besök. En snabb middag när man är på genomresa.

Redan vid sida 43 levererar Chris nyheter som får mig att bli arg. Igen. Han förnekar sig aldrig, den mannen. Jag förstår att Lova tycker det är tufft. Ibland. Annars kan jag tycka att hon är en bortskämd brud som rymmer så snart det vankas problem och känslor. Ibland.

Jag har nu ägnat ett par kvällar med att läsa igenom manuset. För närvarande är det på 193 sidor och det saknas en del kapitel, mer fluff i stommen som jag brukar kalla det. Men annars, ååååå…

Jag vill verkligen berätta historien om Lova och Chris – fem år senare. Jag vill verkligen det. Och till det vill jag få ut Lova som pocket så paketet går att handla in. Eller varför inte som ljudbok. Det är ett format jag aldrig prövat.

Om inget förlag nappar på mitt koncept (hallå förlagen!!) får jag väl ge ut själv. Ge mig ut i egenutgivarträsket och lära mig allt om det.

Eller låta Kris bli en e-bok och vara glad över det.

Vad tror ni?

4 kommentarer

Under Lova, Marknadsföring

4 svar till “Något förlag som nappar på Kris?

  1. Börja med att skriva klart manuset. Sedan lektör. Sedan skriva om. Same procedure as usual, alltså. Därefter uppvaktar du förlagen och se vad som händer …

  2. Jag funderar på att ge ut mitt nästa manus som e-bok, själv. Har arbetat om. skickat till lektör etc, men orkar nog inte skicka iväg till förlag. Den där väntan gör att jag inte riktigt kan slappna av och påbörja uppföljaren som jag vill, måste, få skriva. Om inte för andra så för min egen skull. De är böcker jag själv vill läsa, och även om de finns inne i mitt huvud, är det en annan sak att se texten formas i en bok.

    • Precis så är det! Jag kan inte helt släppa att Chris och Lova har det tufft där på min hårddisk. Jag vill väldigt gärna få ut den historien innan andra berättelser på fullaste allvar kan få ta plats. Bra att du tänker e-bok. Då kan du leda väg, upptäcka alla saker man måste ta tag i och sedan utbilda mig. Lycka till! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.