Jag gick vidare i en författartävling

För ett tag sedan gick det runt reklam för en författartävling hos Harlequin. De sökte en svensk författare och tävling var deras sätt att göra det på.

De fick in 150 bidrag, på en ganska så lustigt variant. Först skulle man sända in första kapitlet med tillhörande synopsis och en förklarande text om vem jag var. Bara en halv A4-sida, inget allvarligt.

När man sedan gått vidare skulle man sända in hela manuset som det skulle röstas på, både internt men också bland allmänheten. Jag tänker mig, utan att veta, att de manus som inte vinner tävlingen men får en bra placering i röstningen har en bra chans att bli publicerad senare.

Jag skickade raskt in ett bidrag. Lova. Hon har ju ingenstans att ta vägen, stackaren, och det är lite trist att det står ”tillfälligt slut” på orderstatus. Jag gillar det inte alls. Så jag tänkte att Harlequin kunde skaka lite liv i Lova och Chris. Speciellt nu när jag har tvåan på gång.

Sedan läste jag reglerna. ”Inga manus får på något sätt vara publicerade någonstans.”

Så jag drog tillbaka mitt bidrag. Kröp till korset, så att säga. Fick ett trevligt mail tillbaka.

Och beslöt att söka upp personen i fråga på bokmässan. Bara för att se om Lova kunde vara intressant i ett senare skede. Personen i fråga var lika trevlig IRL som per mail så vi hade en väldigt intressant diskussion om litteratur, Nora Roberts och Lova. I samma andetag.

Idag fick jag besked om att jag gått vidare i tävlingen. ”Du är en av de författare som vi har fastnat för och därför läser vi gärna hela ditt manus.

Oavsett att jag faktiskt dragit tillbaka mitt bidrag så känns de orden så sköna. Jag gick vidare. Kapitlet höll och de gillade synopsis. Lova håller fortfarande.

Lycka till alla ni andra som gick vidare och jag följer tävlingen med stort intresse!

Lämna en kommentar

Under Lova, Marknadsföring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.