Ska vi ta oss en svängom i våra flip-flops?

De som känner mig, har sett mig, vet att jag är en person som gillar mina fotriktiga skor. Det har tagit mig lång tid att erkänna men jag är mer eller mindre stamkund hos Ecco. Visst, de har också kommit en lång väg sedan deras avhuggna beiga varianter på åttiotalet, det ska klart erkännas. Jag gillar skor som döljer tår och naglar, mycket för att jag faktiskt har en fobi för just tår och naglar. Fötter i ren allmänhet när jag tänker efter. Tycker de är lite läskiga, fula och sträva. Händer är mer min grej. Och ögon…

Med andra ord, flip-flops är aldrig något som kommer leta sig in i min garderob. Verkligen inte. För det första, de visar tårna, hälarna och naglar på en och samma gång. För det andra, de faller bara av fötterna när man försöker gå/springa/stå/valfritt rörelseobjekt. För det tredje, väldigt ohygieniskt att ha sådana inne i tex city. Där kan man ju lätt behöva trampa över krossat glas, rännilar av obestämd karaktär, rännstenar. Ni fattar? För det fjärde, det ser inte vidare ergonomiskt ut med den platta sulan. Visst, det kan vara sådana som jag, som har problem med knän, rygg och höft, som tänker på sådana saker. Men bekväma skor är a och o för mig. För att hela kroppen ska vara glad. Och då blir jag glad. I flip-flops blir jag inte det.

Även på stranden går jag i fotriktiga skor. Det ska också erkännas. Om jag inte går barfota, för det är favoriten. Givetvis. Sååå gammal är jag inte än! Då kan det hända att jag sneglat åt flip-flops. Lätta att skaka bort sand, i med fötterna bara och hopp i väg.

Men bara där. Bara där, mina vänner.

6 kommentarer

Under Snack för en snack

6 svar till “Ska vi ta oss en svängom i våra flip-flops?

  1. Är också en fotriktig tjej men den senaste tiden har det lutat åt lite mer högklackat 🙂
    Hittade sjukt sköna träskor i Dalarna i somras, de är som tofflor fast rätt så höga ändå.

  2. nelevi

    Yes! valkommen till clubben. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.