Ska vi slå vad om några noveller?

I januari, när jag trodde jag var i ett annat land än Österrike (eller var det nu Schweiz jag flugit till) fick jag ett fenomenalt uppslag till en novell. Jag menar, kanon! Verkligen. Såg målgruppen bara smälta när de läste den. Hörde alla ååå och uuu framför Allers.

Redan på mening tio var jag fast. Kanonfast. Jag kom ingenstans. Fast jag visste allt om novellen, hela kurvan var uppdragen och klar.

Jag döpte novellen till ”Novell under uppbyggnad” och lade på skrivbordet i väntan på nästa dag.

Och den dagen kom och gick men meningarna blev varken längre eller färre. Nästa dag kom och gick men inget hände där heller. Varje dag jag öppnade upp datorn stirrade jag på det där namnet ”Novell under uppbyggnad”. Jag, som är van att lägga cirka en timme på att skriva en novell, vila en natt och sedan redigera en halvtimme nästa dag. Vips och bums iväg till Allers. Jag säger inte att de tagit allt jag skrivit, men de har tagit majoriteten.

I går slet jag mig igenom tre sidor novell. Kollade FB, läste Aftonbladet, surfade på bloggar och så skrev jag en rad till. Kollade på Expressen, FB och fick lust att handla på Blocket. Ni fattar, det tog tiiiiid.

Men färdig blev den och jag blev hyfsad nöjd. Mest onöjd över att timpengen blir ungefär på ett öre men annars var den söt. Tankvärd kanske till och med.

Men det skaver att det tog tid.

Idag var jag ute och sprang. Ja, jag vet. Söndagsskryt. Men jag var det. Det var tungt och det var backar men jag kom runt. För att distrahera mig själv började jag tänka på skrivande. Vad tänker man annars på? Det tog cirka tvåhundra meter så var en novell klar. Orienteringstävling som slutar i övernattning. Typ. Gymnasieelever, hurtig idrottslärare och svettig ost på Skogaholmslimpan. Fyra sidor, dramatiska kurvor stod som spön i backen medan jag joggade mig vidare på just densamma. Medan resten av gänget tog ytterligare ett varv satte jag mig på trappen med vattenflaskan och såg ut över fälten. En traktor kom förbi. Vupti kom en novell i bondemiljö upp i huvudet. Med dialoger och allt. Personen lika tydlig som om han/hon stod framför mig.

Det tog cirka en timme TILLSAMMANS att skriva ihop. 20.000 tecken. I am just saying. Nu ska de vila, imorgon läser jag igenom dem och sedan sänder jag in alla tre till Allers. En generationsnovell, en gymnasienovell och en bonderomantik (lätt förenklat).

Tror ni Allers tar dem? Tror ni de tar alla tre eller bara en av dem och i så fall vilken?

Fortsättning följer…

7 kommentarer

Under Noveller

7 svar till “Ska vi slå vad om några noveller?

  1. Det verkar jättesvårt att skriva noveller! Heja dig som sålt in flera stycken! (Många?)

  2. Jag tror stenhårt på att de tar generations- och bonderomantiknovellen, men säger att de tar… alla tre!
    Springa kan vara det bästa för idéer, tror det är dags för mig att ta mig ut på en runda snart.

    • Vad söt du är… Klart de tar alla tre! 🙂 Nu hinner jag dock inte redigera på ett par dagar (fick nog lite hybris där) men senare i veckan får jag nog iväg till Allers. Efter påsk har vi svaret… Bra, ut på en runda med dig. Superbra för skrivandet och kreativiteten. Tror jag ska ta mig en runda igen imorgon. Om jag kan gå då…

  3. Ping: Egentid på Allers | Eva Ludvigsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.