En betald bäst vän

Ni vet de där amerikanska filmerna när en kändis eller affärsman har en sekreterare/personlig assistent som håller reda på allt i deras liv. Jag menar allt, från kemtvätt till dagens möte. Som kommer ihåg att boka det där sjukgymnastträffen och köper present till mamma. Allt. En sådan som vet allt om en men man betalar dem för det samtidigt.

En betald bästa vän.

En sådan vill jag ha just nu. Som håller reda på mig och min omgivning. Som endast ser till mitt bästa hela dagarna. Till och med kanske hämtar kaffe när jag dippar lite. Som ser till att röja i kalendern så jag dessutom kommer ut i löparspåret. Utan ursäkter och undanflykter.

Jag ser faktiskt helt att denna person dyker upp redan 5 på morgonen med en kopp rykande kopp kaffe, samtidigt som jag smuttar på drycken drar personen igenom agendan för dagen och plockar ut lämpliga kläder ur garderoben. Det enda jag behöver är duscha (helst ensam dock) och få mig ur huset för frukosten serveras naturligtvis i bilen på väg till det möte/jobb/avtal denna person redan gjort och förberett för.

När jag kommer hem har personen sett till att städfirma övertagit huset ett par timmar eftersom personen ser på mitt schema att just städning kan överlämnas till någon annan. Detta inkluderar även fönsterputsning samt sortering av kläder i barnens skåp. Gärna också sätta in kvitton i pärmar och en klar redovisning. Fast det är klart, till det kan jag ha en revisor, inte en städfirma.

Ni fattar. Det enda jag behöver göra är sådant som jag är bäst på. Inte allt det andra. Och min betalda bästa vän ser till att jag inte går under av uppgifter för det är hon/han som står schemat. Det ansvaret ligger inte på mig. Jag ska göra det jag är bäst på.

Att vara jag.

Jag har hört att en betald bästa vän kan vara rätt dyrt. Speciellt i mitt liv. Kanske dags att skriva en novell till Allers igen…

4 kommentarer

Under Snack för en snack, Tidskapning i vardagen

4 svar till “En betald bäst vän

  1. katarina

    Fascinerande tanke inte sant? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.