Har upptäckt ännu en fantastisk svensk författare

Nu kommer ni alla inbitna läsare säga: Ja men åååh, han är ju jättekänd ju. Skrivit massor. Sedan länge tillbacks.

Ja, det kan ni ju ha helt rätt i men det hindrar ju sällan mig att vara sist ut med att inse något att fantastiskt. Ni minns, jag fick mobil för sex år sedan, skaffade blogg för två år sedan, Instragram är det syster min som sköter. 

Jag är helt enkelt sällan först med saker och ting. Denna gång kom tipset från Onekligen, en blogg jag gillar att kolla in. Hon tipsade även om ”Default of the stars” och den boken utlyste jag ju som bästa boken ever (näst efter Bröderna Lejonhjärta) så jag litar en hel del på hennes omdöme, kan man ju säga.

Alltså, vi snackar om denna bok:

anna-darc (Bild från Adlibris)

Alltså, Mårten Sandén ”Anna D’arc”. Så här sammanfattar ”Bokhora” bokens inledning:

Den handlar om Oskar, tjock och supermobbad, som går i nian och lägger upp sin dag efter att försöka slippa träffa sina plågoandar, och efter att verkligen försöka träffa på Anna Kovacs så mycket som möjligt. Anna Kovacs är en tjej som dansar, hoppar, springer, skuttar, hela tiden. Det är någon bokstavskombination, ”välj den som är mest inne just nu” som en lärare i boken uttrycker sig. Anna har definitivt den. Hon har också ögon som brinner, och Oskar har varit hemligt förälskad i henne länge, länge. Han är övertygad om att han är helt osynlig för henne, och dessutom är hans tilltalsnamn på skolan det orättvisa bögen. No hope där alltså, tänker han.

Mitt i terminen kommer en ny kille till klassen, Fredrik. Han har bott så länge i USA att han inte fattar de svenska koderna. Han fattar inte att han inte ska umgås med Oscar tex, att det kommer att slå tillbaka på honom själv och göra honom utstött. Hips vips har Oscar fått en kompis, och denna kompis bjuder hem honom och vill hitta på grejer efter skolan. Precis som vilken vanlig kompis som helst. Helt otroligt? Och en dag när Oscar sitter i bibblan kommer Anna farande och vill hitta info om Jeanne D’Arc. Det finns ingen annan där som kan hjälpa henne, utom Oscar.

Jag kunde verkligen inte sammanfattat det bättre själv. Sedan fortsätter boken naturligtvis. Kryper in i huden med sitt avskalade och ärliga språk, får mig att återigen vara glad att skoltiden är över. 

Lämna en kommentar

Under Böcker och författare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.