”Inte läst något sedan Törnfåglarna”

Häromdagen fick jag komplimanger av en äldre kvinna som fått låna min Lova av sin dotter. ”Jag sträckläste, jag som inte läst en bok sedan Törnfåglarna.” Nu hade hon visst även läst Grottbjörnens folk men det var ungefär så hennes läsvana var.

Tills hon plockade upp min bok och bläddrade lite bland sidorna. Då grep lusten fast i henne och hon läste.

Jag gillar det! Man kan tycka mycket om min bok och argumentera både hit och dit i olika diskussioner men att få höra att en person som mer eller mindre aldrig läser sitter och sträckläser min bok och gillar allt, ja, då lägger jag ned min fasad, tar emot och blir stolt. Riktigt stolt!

När jag skrev boken var det för att underhålla mig själv. När den blev färdig tänkte jag att varför inte underhålla andra. Ge dem en paus i den grå vardagliga vardagen. När boken blev antagen och  publicerad då först rullade tankar om recensioner, försäljningsex och bästa pressen. Då först (och ja, jag erkänner, jag är ju lite långsam) fattade jag hur bokvärlden hängde ihop. Att det inte helt räckte att det fanns folk där ute som gillade boken. Som tog sig tid att maila för att berätta det. Oftast hade de just lånat boken så på någon försäljning syntes det inte minsta spår. Hela det mediala uppbådet måste också vara med på tåget annars blir det inget mer. Nu kommer det inte långt med att säga att min bok går i ett tempo som gör att folk inte kan lägga den ifrån sig. Min bok är en bra avslappning och en möjlighet att drömma sig bort från verkligheten ett tag. Bli lite kär och sedan ta tag i tvätthögen, disken och snyta ungar. Kanske med ett ljusare sinne och lättare hjärta. Då spelar liksom inte försäljningen in. Inte heller recensioner eller press.

Det var ju för mig jag skrev…

Och jag vill väldigt gärna läsa bok två. Och tre och även fyran ser ut att bli bra.

Jag får lösa det på något sätt. Ska bara fundera ut vilka alternativ jag har och vad de innebär.

Jag ska lösa det så jag får läsa dem!

Lämna en kommentar

Under Lova, Marknadsföring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.