Årets sista julafton

I dag gick årets fjärde julafton av stapeln. Det har varit paket och gäster mest varje dag och barnen är överlyckliga. Bara snön som fattas…

Just denna dag inledde vi med ett riktigt långbad på Fyrishov tillsammans med kusinerna. Jag tror minsann vi var där från klockan 9-14 utan att pausa ett enda dugg. I bilen på väg till middagen somnade barnen som stockar. Det var inte utan att jag hade lust att sova tillsammans med dem.

Egentligen är traditionen med min närmaste familj att vi samlas för julbord. I år blev det ju lite sent för det så det blev pizza. Efter Fyrishov kan jag lova för att kidzen (och jag) kastade i oss både mat och dricka på nolltid. Speciellt Lilla Hjärtat och Lilleman slickade tallrikarna och lämnade inte en smula över till hundarna (eller vad man nu gör med rester..).

Därefter blev det biltur hem till mormor och utdelning av alla julklappar vi än inte fått. Bland annat vankades den hemliga klappen från tomten. I år fick jag ansiktsbehandling. Jädrans vad det ska bli skönt. Ska bara hitta en tid i kalendern.

Kidzen njöt av att hänga med kusinerna och vi föräldrar fick en chans att prata. Eller bara sitta tyst och stirra in i väggen. Ibland är även det väldigt skönt.

Tills Lilleman satte fingrarna vid toalettens gångjärn och drämde igen dörren.

Jag säger, fingrarna blev platta. Ja, nu var det ju inte så att jag rusade fram för att undersöka skadan. Där är jag inte tuff direkt. Själv satt jag med händerna för både ögon och öron och krullade tårna av rädsla för hur fingrarna skulle se ut och hur högt blod egentligen kunde spruta.

Lilleman har brutit en arm förut. I påskas. Då grät han visst i en två tre minuter och sedan hankade han sig fram. Det tog oss tre dagar att fatta att armen nog faktiskt var bruten.

Skämskudde på den.

Nu grät han en halvtimme. Endast vinddruvor och Nicke Nyfiken kunde lugna ner honom. Det verkar inte vara något brutet, jag har vågat titta, men det är svullet och jag kan mycket väl föreställa mig att det kommer dunka rejält i fingrarna i natt.

Årets sista julafton. Fyrishov, pizza, ansiktsbehandling och klämda fingrar få väl vara sammanfattningen på den dagen. Och så var den väldigt trevlig. Så där överlag. Fram tills gångjärnen…

Lämna en kommentar

Under Barnjidder, Snack för en snack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.