Panik i soffläge!

En unge har krupit upp i sängen med en film. Den andra ungen kröp i en one-piece efter badet innan sängen lockade med… en film. Den sista och yngsta ungen ville hellre spela spel. I pyjamas. I sängen. Mr Underbar har dragit ned på stan.

Med andra ord, det är tyst, skönt och lugnt hemma hos oss. På min teveskärm är det Tv4-nyheterna. När det hände sist minns jag inte ens.

Naturligtvis borde jag skriva mig ett helt kapitel i rena farande flängen, nu när tid finns. Har ju inte så många kvar innan det är dags för vila, redigering och testläsare.

Men nej, dokumentet är öppet, sistskrivna kapitlet (och lite av ett spännande sådant) är framscrollat. Där tar det dock stopp. Totalstopp.

Försökte med choklad. Ett glas vin. Försökte fylla en tvättmaskin och diska upp middagen. Försökte läsa igenom det sist skrivna.

Men nej.

Totalstopp.

Så jag tänker att jag lägger ned skrivandet för i kväll. Förhållandena är helt enkelt alldeles för idealiska. Det verkar som om jag är en person som skriver under press, under lite märkliga former (typ på bussen på väg hem eller med tre barn i knäet). Inte såsom ikväll.

Jag tror jag ska se klart på nyheterna och sedan drista mig till en film. Eller varför inte en bok. Varför inte gå och… Nej just ja, ska ju natta barnen runt 20. Sedan är det nattinatti för mig. För så är det ju alltid.

Skrivandet får helt enkelt ta tid en annan dag.

God fortsättning på er!

Lämna en kommentar

Under Snack för en snack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.