Fara och flyg över Allhelgona

I skrivandes stund befinner jag mig (om inte förseningar drabbat Arlanda) över Europa. Tanken är att landa mitt i Berlin (eller ja, på flygplatsen om jag själv får välja) och tillbringa ett par dagar på konferens.

Under höstlov och Allhelgonahelg.

Vad är det egentligen med alla dessa konferenser? Varför i hela friden ska de 1. ligga över helger 2. ligga över högtidshelger?

Midsommar, pingst, kristihelgen och nu Allhelgona. För att inte tala om mängden födelsedagar jag missat men det vet de nog inte om i alla fall. Vad är det för familjemiddag arrangörerna försöker fly undan ifrån? ”Ledsen älskling men jag måste iväg och jobba. Du får reda ut kaoset på egen hand.

Vad är det för fel att lägga en konferens på den faktiska arbetstiden, som ju ska vara vardagar för de flesta? Jag minns min handledare en gång kommenterade saken med att det är för att vardagarna ska gå åt till jobb medan konferenserna är trevligt.

Han sade faktiskt så. Trevligt. Men jobbet då? Är inte det trevligt? Eller är det bara jobb? Kan man inte kombinera de två?

Vilket fall som helst. Hemma är jag igen rund midnatt på lördag. På söndag får jag väl bege mig iväg till kyrkogården och tända ljus för morfar och hoppas på att folk låter lyktorna lysa hela helgen. För Allhelgona är en fantastiskt vacker högtid med tid för eftertanke och reflektion över de som är med oss och de som nu gått vidare. Fast kanske ändå är mitt ibland oss…

SkogskyrkogŒrden pŒ Allhelgona

2 kommentarer

Under Snack för en snack

2 svar till “Fara och flyg över Allhelgona

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.